St. Pere de Rodes i Verdera

Categoria
Semprepodem
Data
Dissabte, 19 Maig 2018
Excursió de muntanya per a sòcies i socis

Hora de sortida: 7 h a l’Agrupa – 7.15 h a Fabra i Puig.

Transport: autocar. Si no s’arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars.

Inscripcions: fins dijous 17 a les 20 h. Places limitades a la capacitat del bus.

Preus: socis/sòcies 20€, socis/sòcies online 30€. Cal ingressar l’import corresponent al compte de l’Agrupa: Caixabank ES27 2100 0823 3502 0068 9123.

Desnivell: + 750 m / - 730 m

Recorregut: 14 km

Horari aproximat: 6 hores i mitja

Dificultat: Moderada

Itinerari: Sortim de Llançà per GR11 i el seguim fins Sant Pere de Rodes, Castell de Sant Salvador i Carena Verdera fins arribar prop de Roses.

Apunts de la sortida: Sortim de Llançà tot seguint el GR11 per la Ribera d’en Prim, i tot seguint camí ramader pujarem entre camps fins arribar al Coll del Perer (356 m).

Seguirem pujant per GR per anar a buscar la pista que ve de la Serra de l’Estela, la seguirem fins al Mas de la Pallera, prop hi tenim el dolmen de la Pallera.

Creuem la carretera i anem cap a l’ermita de Santa Helena (540 m) i tot planejant ens plantem a Sant Pere de Rodes (505 m), a partir d’aquí en forta pujada i després d’unes quantes marrades ens trobem al Castell de Sant Salvador Savardera (682 m).

A partir d’aquí continuarem tota la carena de Verdera amb ajuda de mans i peus esquivant blocs de pedra, sense que es pugui parlar del tot de grimpar i desgrimpar, però sí que és força entretinguda i aèria amb bones vistes cap a la Selva del Mar a una banda i el golf de Roses a l’altra, passarem pel Puig de Queralbs (621 m) i per Puigsaquera (471 m), i per acabar voregem en forta baixada la urbanització de Mas Fumats, creuem la carretera que va de Roses a Cadaqués i el Port de la Selva i arribem a Mas Palou.

Material: motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar (molta), aigua i menjar per a tot el dia. (recomanaria no portar pantaló curt, donada la quantitat de plantes amb punxes)

Vocals: Toni Enseñat (680 944 524) i Salvador Monpeat (659 209 542)

Normativa: és obligat llegir les normes establertes per l’AEC per a activitats de muntanya; la inscripció a aquesta sortida implica la seva acceptació. Cal tenir la llicència de la FEEC, en vigor.

 
 

Proporcionat per iCagenda

Altres