Serra de la Mussara i Punta de les Airasses (993m)

Categoria
Senderisme
Data
Dissabte, 03 Març 2018
Lloc
Muntanyes de Prades

Activitat: Excursió de muntanya/senderisme per a socis i sòcies

Hora de sortida: 7,15 h. a l’Agrupa –7,30 Palau Reial. Diagonal cantonada Tinent Coronel Valenzuela ( avui carrer John M. Keynes)

Transport:  Autocar.

Inscripcions: fins dijous 1de març a les 20h. Places limitades a la capacitat del bus.

Preus: sòcies/socis 34 eur., sòcies/socis online 44 eur, altres 52 eur. Cal ingressar l'import corresponent al compte de l'AEC : La Caixa ES27 2100 0823 3502 0068 9123

Desnivell: +300 m. aprox. -150 m. aprox.

Horari aproximat: 3,30h /4,00 h. aprox.

Dificultat: Mitjana-baixa

Itinerari: Font del Roure - Grau dels Patacons – Cova dels Patacons -  Mas Morenet - El Maset de les Tosques – el Còdol Gros – Ref. de la Mussara -  La Mussara – Punta de les Airasses.

Material: Motxilla, barret, roba d'abric protectora del vent i pluja ,crema solar, calçat de muntanya, aigua, i esmorzar

Dinar: Menú a Borges del Camp

Vocal: Albert Sambola

Normativa: És obligat llegir les Normes generals de les sortides de l'AEC; el fet d'apuntar-se a una sortida, comporta l'acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no és obligatori contractar una assegurança per la sortida. Cadascú és responsable de sí mateix, del que pugui fer o del que li pugui passar.

Notes d’interès: La Punta de les Airasses està a 993 m. a la serra de la Mussara. L’antic poble de la Mussara es troba molt a prop d’aquesta punta, on hi ha les  ruïnes del antic refugi de muntanya construït l’any 1926.

La Mussara del àrab Musara (passeig, lloc per passejar-se), es despoblat definitivament l’any 1960. La església de Sant Salvador és l’antiga parròquia del nucli de la Mussara , avui protegida com bé cultural  d’interès local.

Cova Patacons refugi d’un grup d’habitants del Camp de Tarragona que s’uniren per lluitar contra el franquisme. Coneguts com Patacons, va ser una partida independent formada per resistents que van fer dels camins, coves i boscos el seu refugi i del seu periple una lluita constant. La seva historia és una trama d’amor i aventures fins que van ser atrapats l’any 1946 i afusellats dos anys després.

 
 

Proporcionat per iCagenda

Altres