TRESCANT PER LA VALLFERRERA

En el marc de les jornades de iniciació a l'alta muntanya, els dies 26 i 27 de maig, fem una escapada cap a la Serra del Monteixo (2912m), a la Vall Ferrera, Pallars Sobirà, amb la intenció d'assolir aquest cim, autèntic mirador de la regió.
El gruix de l'expedició surt dissabte camí d'Àreu, últim poble de la vall. Tot seguit agafen la pista del Pla de Boet i uns quilòmetres abans, a l'alçada del Pla de la Selva, trenquen cap a la dreta zig-zaguejant cap dalt fins a trobar el torrent. Des d'aquí comencen la marxa a peu ,carregats amb tendes ,resseguint la valleta fins l'encara glaçat estany d'Aixeus.

Dalt d'un turó proper ,en una erola neta de neu que domina tot aquest vessant nord ,decideixen fer campament. Al mateix temps que els companys sopen al ras, a l'abric de la muntanya, tres membres més del grup van amunt i avall de la vall preguntant-se per on carai es puja al Monteixo, mentre que al seu torn, de Barcelona surten de "bolos" "los Ultimos de la Fila" - els de sempre- fent d'equip escombra i arribant a les tantes.

L' Endemà el dia es lleva esplèndid, i com que el sol en aquest temps, acostuma a ser més matiner que nosaltres, ens afanyem cap amunt per tal de no trobar una neu tipus "potito" que ens faci suar massa la samarreta. Més amunt avancem per la neu més dura, més ventada de l'aresta nord, que ens porta directament cap al cim. Allà ens reagrupem tots i continuem per l'airosa i cornisada carena fins al veí Pic de Norrís (2834m). Fotos, baixada, plegada de tendes, retorn als cotxes i parada al poble per dinar posen punt i final a aquesta bonica cavalcada pel nostre Pirineu.

La colla era formada per en Fernando i la Laura, el Joaquim, el Mario, la Sara i el Josep Emili, l'Albert i l'Anna, el Joan i l'Erola, el Paulino, el "Cala", la Neus i l'Octavi, la Bego i el Rafa i, com no, la incansable Neva, "guau".

Octavi.