Dimecres al sol: Puig de la Força

Dimecres al Sol
Data: Dimecres, 23 Maig 2018

Lloc: Sau - Tavertet

Hora de trobada: 7 h. Padilla / 7:15 Fabra i Puig

Desnivell: 200 m de pujada i 200 m de baixada

Durada aproximada: 4 hores

Dificultat: Sortida bastant aèria.

Dinar: de restaurant a Vilanova de Sau o barbacoa a l’aparcament (està permès i preparat)

Transport: vehicles particulars

Vocals: Lluís Tarruella i Pere Mansilla

Trobada prèvia per concretar: dimarts dia 22

RESSENYA:

Anirem amb els cotxes fins al final del camí asfaltat que voreja el pantà de Sau i els aparcarem a la vora del club nàutic. Seguirem una ruta que, en una pujada d’uns 15 minuts, ens portarà a uns racons de les parets de Tavertet on es feia carbó, tot passant per una antiga torre de vigilància d’època carolíngia (en aquella època tant reculada la frontera amb els musulmans estava situada al riu Ter, no al Llobregat).

Seguim planejant per sota els singles de Tavertet i agafarem un GR que ens portarà en forta pujada (30 minuts) cap a l’esquerra fins arribar a dalt dels cingles on es troba el Pla del Castell (on hi ha la masia del mateix nom). Arribats a aquest punt seguirem de nou a l’esquerra per una ampla pista durant 15-20 minuts fins a trobar el trencall que a l’esquerra portarà a les restes del castell de Tavertet situat al Puig de la Força.

Després d’haver passat per sota unes balmes trobarem unes escales de pedra que, de baixada, ens portaran a un collet des d’on es poden veure les restes del castell. Des d’allà hi ha diversos corriols que pugen a dalt de tot o que donen tota la volta al Puig de la Força (opcional) i que fa que es gaudeixi de les vistes espectaculars sobre el pantà de Sau.

Tornarem al collet i agafarem un corriol que en forta baixada ens portarà al camí de baix que rodeja el pantà (prohibit a la circulació) i que seguint a l’esquerra ens portarà en uns 20-30 minuts on hem deixat els cotxes.

Normativa: és obligat llegir les Normes generals de les sortides de l'AEC; el fet d'apuntar-se a aquesta activitat, comporta l'acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida.

 

Proporcionat per iCagenda

Altres