Molló Puntaire (Serres de Mestral)

Semprepodem
Semprepodem150x181
Data: Dissabte, 18 Desembre 2021

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Hora i lloc de trobada: 6:30 a l'Agrupa, 6:45 Palau de Pedralbes 

Transport: Bus

Inscripcions: Socis/es: 25 €‚ Socis online: 35 €. Data lí­mit d'inscripció el dimecres 15 a les 19h. Cal ingressar l'import al compte de l'Agrupa: Caixa d'Enginyers (ES72 3025 0017 4114 0003 1058) Indicant el nom i «Molló Puntaire». 

Distància: 18 km. Desnivell:  900 m. Horari aprox.: 6 h 

Dificultat: moderada. Alta per l'itinerari alternatiu. 

Itinerari: Hospitalet de l’Infant, àrea de Servei AP-7 (53 m)– Font de l’Aigualcoll (351m) – Canal del Corb– mola del Grèvol  – Molló Puntaire (728m) – Font de Navaies – Coll de la Basseta –Corral de ca la Torre – Els Dedalts – els Fontanals – Vandellòs. 

Segons Horari:  carena Molló a Punta dels Avencs-/retorn Molló Puntaire.

Itinerari alternatiu pels més agosarats: passarà per la Portella de Moles fins al Molló Puntaire passant per la cresta de l’Avenc. És un tram força tècnic i aeri, amb algunes parts equipades amb cadenes. Caldrà un grup reduït i experimentat. 

Itinerari llarg i amb un fort desnivell acumulat sense cap dificultat tècnica ni d’orientació. Demana d’una bona forma física per escometre’l. 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar . 

Vocal: Salvador Monpeat  (Tel:659209542)  

Normativa: és obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que li pugui passar. SÓN D’OBLIGAT COMPLIMENT LES MESURES SANITÀRIES DAVANT EL COVID-19, i portar mascareta al bus.  

Apunts de l’excursió:  

Espectacular travessa que uneix els dos nuclis principals del mateix municipi: el poble de Vandellós (Baix Camp), situat a l’interior muntanyenc, i el poble de l’Hospitalet de l’Infant, situat a l’altra banda, al mar. Tota una excursió plena de contrastos, des de  la poblada costa on la petjada urbanitzadora de l’home ha deixat una forta empremta, fins a Vandellós, passant per  l’agresta i solitària muntanya. A destacar el mirador privilegiat del Molló Puntaire, on un dia clar ens sorprendran imponents vistes des del Delta de l’Ebre fins als Pirineus, i el propi paisatge càrstic del massís. 

Des de l’àrea de Servei AP-7 de l’Hospitalet de l’Infant  farem una ruta lineal fins a Vandellòs per la Serra de Mestral, serralada paral·lela a la costa que s’aixeca fins als 728 m del Molló Puntaire, el seu punt més elevat i cim inclòs a la llista de la FECC dels 100 Cims. 

La Serra de Mestral és una de les unitats que conformen l’espai PEIN de les Muntanyes de Tivissa-Vandellós. Aquest espai, de 8.131 Ha, forma part de la serralada Prelitoral Catalana, que a partir de la Serra de Prades corre paral·lela prop de la costa fins el Montsià.  Les Muntanyes de Tivissa-Vandellós es configura en diferents serres i moles, entre les que destaquen les Moles del Taix, La Portella (723m), la mola de Nadell, i el Molló Puntaire (728m), el més alt de tots. Limita al nord per la vall del riu Llastres, a partir d’on passaríem a la Serra de Llaberia. 

Un factor important a tenir en compte és el vent que es deixa sentir amb força per aquestes contrades, bona prova són les roques modelades capriciosament per tota la carena. 

Trobarem aigua a la Font de Navaies, sota una gran alzina on podem descansar i menjar alguna cosa i refrescar-se si cal. Font amb una caseta on es recull aigua i un parell de cóms per abeurar bestiar .  

De pujada seguirem el PR C-92 (l’Hospitalet-Capçanes-Falset) fins prop del cim del Molló Puntaire, on durant una estona l’abandonarem per a fer el cim i per reprendre’l de nou poca estona després i fins al Coll de la Basseta. Les marques del camí es confonen amb una doble senyalització: el PR C-92 i el PR C-91.

 

Proporcionat per iCagenda

Altres