Travessa per la Serra de l'Obac

Semprepodem
Data: Dissabte, 16 Desembre 2017

Hora de sortida: 7:15 h a l’Agrupa – 7:30 h a Fabra i Puig.

Transport: autocar. Si no s’arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars.

Inscripcions: fins dijous 14 de desembre a les 20 h. Places limitades a la capacitat del bus.

Preus: socis/sòcies 20€, socis/sòcies online 30€, altres 38€. Cal ingressar l’import corresponent al compte de l’Agrupa: la Caixa ES27 2100 0823 3502 0068 9123.

Desnivell: uns 450 m

Recorregut: uns 14 km

Horari: 5:30 hores aproximadament

Dificultat: fàcil

Itinerari: Coll d’Estenalles (873 m), Bassa de la Mata, Coll de la Geganta, La Coma d’en Vila, Coll de Boix (874 m), Hospital de Sang (757 m), Turó de la Pola (942 m) Coll de Tres Creus, (Opcional: Castellsapera 950 m), Coll Estret, Casa Vella de l’Obac, Casa Nova de l’Obac (686 m)

Material: motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, aigua i menjar per a tot el dia, crema solar i frontal o llanterna (no perquè puguem arribar de nit, no patiu...).

Vocal: Jordi Secall (626 51 66 62)

Normativa: és obligat llegir les Normes generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntarse a aquesta sortida, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor , si no , es obligatori contractar una assegurança per la sortida. Cadascú es responsable de si mateix, del que pugui fer o del que li pugui passar.

Apunts de la sortida: Sortida molt assequible per a tothom. Fem la travessa de la Serra de l’Obac, en bona part carenejant, amb excel·lents vistes sobre el Pirineu nevat, des del Canigó fins al Montsec, sobre Montserrat, i sobre el mar. Veurem també la imponent Alzina del Vent. La història també hi té lloc en aquesta excursió, doncs la serra va estar molt habitada en temps passats. Visitarem l’Hospital de Sang, amagatall dels carlins al segle XIX, on es guarien de les ferides rebudes en els combats amb els liberals, i on gaudirem d’una petita joia ben amagada. També veurem un pou de glaç, important indústria a la serra fins ben entrat el segle XX. I al final les cases de l’Obac, la vella i la nova, testimonis d’aquesta vida que omplia la serra. I compte!!! que potser pel mig no es trobéssim amb l’esperit d’en Capablanca, famós personatge del segle XVII, i que no li doni per fer-li la pell a algú....

 

Proporcionat per iCagenda

Altres