Del castell de Guardiola de Berguedà a Sant Corneli

Senderisme
Data: Dissabte, 13 Gener 2018

Hora de sortida: 7:15 h a l’Agrupa – 7:30 h a Fabra i Puig.

Transport: autocar. Si no s’arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars.

Inscripcions: fins dijous 11 a les 20 h. Places limitades a la capacitat del bus.

Preus: socis/sòcies 38€, socis/sòcies online 48€, altres 56€. Cal ingressar l’import corresponent al compte de l’Agrupa: la Caixa ES27 2100 0823 3502 0068 9123.

Desnivell: +350 m

Recorregut: 5-7 km

Horari aproximat: 3-4 hores

Dificultat: mitjana

Itinerari previst: Castell de Guardiola de Berguedà, Collet d’Aïna, Riu de Saldes, Mina del Collet, Torre de Foix, Sant Climent de la Torre de Foix, Castell dels Moros, el Jou, Cementiri de Sant Corneli, i entrem al nucli urbà de Sant Corneli de Cercs (església de Sant Corneli i Sant Cebrià). 

Dinar: Un menú bo a un restaurant de la comarca.

Material: motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, crema solar, calçat de muntanya, aigua i esmorzar.

Vocals: Yolanda Soto - Xavier Soriano.

Normativa: és obligat llegir les Normes generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. 

Notes d’interès: La ruta s’inicia al Castell de Guardiola, castell declarat bé d’interès nacional del segle XIII, passarem vora la Mina del Collet (eren 3 mines de pedra i carbó i van ser explotades entre els anys 1440 i 1983), per la Torre de Foix (construcció gòtica  Segles XIV – XV declarada bé cultural d’interès nacional), per l’Església romànica de Sant Climent de la Torre de Foix, s.XI i  vora el Castell del Moro (ubicat al costat de l’Ermita Romànica de Sant Salvador del Jou, datada, aproximadament, al s. XI. El castell aprofita les restes d’una antiga torre de vigilància i actualment es lloga com allotjament rural).

 

Proporcionat per iCagenda

Altres