El pròxim 3 de desembre de 2016, la sortida mensual de Senderisme ens permetrà conèixer la zona del Catllaràs. En aquesta ocasió, perquè cadascú pugui escollir el que sigui més adient, s’han previst 3 opcions: només turisme, mitja travessa i travessa complerta: Sant Julià de Cerdanyola - Santuari de Falgars – La Pobla de Lillet

Data: Dissabte. 3 de desembre de 2016.

Sortida: 7:00h local Agrupa. 7:15h Fabra i Puig

Transport: Autocar (si hi ha prou gent) o cotxes particulars.

Dificultat: Baixa. Amb 3 nivells:

- Turisme: Santuari de Falgars y La Pobla de Lillet

- Sant Julià de Cerdanyola al Santuari de Falgars (+410m/-160m, 6 km, 3 hores)

- Sant Julià de Cerdanyola a la Pobla de Lillet (+410m/-590m, 12 km, 5 hores)

Itinerari: Sant Julià de Cerdanyola – Collada de Sobirana – Pla de l’Empriu – Collada de Falgars - Santuari de Falgars – Els Tres Graus – La Pobla de Lillet

Cal Portar: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya,

Aigua i esmorzar.

Vocal: Miguel Peinado (629 791 749, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Preus: Socis 33€. Socis online 38€, altres: 43€ (autocar i restaurant). Cal ingressar l’import al compte de l’AEC: la Caixa ES27 2100 0823 3502 0068 9123.

Nota: Sortida subjecta a les normes establertes de l’AEC per activitats de muntanya. La inscripció implica la seva acceptació.

Resum de la sortida:

A la sortida de Sant Julià de Cerdanyola, seguirem una variant del GR4 que, en suau pendent, remunta la vall de La Torrentera fins arribar a la Collada de Sobirana. Aquí creuarem una pista asfaltada, per la que continua la variant, i prendrem un camí que puja, cada cop amb més decisió, fins arribar al GR4. Seguint-lo arribarem a la Collada de Falgars, on l’abandonarem per apropar-nos al santuari de Falgars.

 

Al costat mateix del santuari, hi ha un bon mirador dels Pirineus i de La Pobla de Lillet, i a 15 minuts, per un camí planer, un excel·lent mirador del Pedraforca. Els que ja hagin caminat suficient, prendran l’autocar que els portarà a La Pobla de Lillet i els més agosarats reprendrem el GR4 pel camí dels Tres Graus que, en forta baixada, ens portarà a la Pobla de Lillet.

 

Els qui optin pel turisme podran visitar el Santuari de Falgars i, en La Pobla de Lillet, prendre el Tren del Ciment per anar als Jardins Artigas (de Gaudí) i al Museu del Ciment. A més a més, aquest dia es celebra a La Pobla de Lillet la 5a Fira de l’Allioli de Codony i Mercat de Nadal!

Per arrodonir la jornada, l’autocar ens portarà a Guardiola de Berguedà, lloc on dinarem.

 

Reunió: A l’AEC, dijous 1 de desembre. A les vuit del vespre.

Altres