Parc Natural de la Serra del Montnegre (Vallgorguina)

Senderisme
Data: Dissabte, 29 Setembre 2018

Activitat organitzada dins del Campament de Tardor

EXCURSIONISME CULTURAL

Lloc i Hora de Sortida:  7:30h. Local Agrupa. 7:45 Fabra i Puig

Itinerari circular

Recorregut: 8 Km

Desnivell :  +300, -250

Durada aprox.: 4 hores

Dificultat: baixa

Preu estimat: (autocar, guia i dinar) socis 35,00 €, socis on-line 45,00€, altres no federats 48,00€, altres no federats ....€

Cal portar: Pals, calçat i roba de muntanya apropiada, aigua i esmorzar.

Vocals: Domènec Palau i Anna Tomàs, tel. 671 40 60 30

Reunió informativa: dijous 27 de setembre 20,0h. Local AEC.

Aquesta activitat emmarcada dins de les activitats del Campament de Tardor, resta pendent de com es resol la mobilitat dels interessats en assistir al lloc del campament.

Descripció: Seguin el nostre cicle “reconeixem les activitats humanes del passat dins dels Parcs Naturals” aquest cop visitarem el Parc del Montnegre de la xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Excursió de  fàcil recorregut pràcticament tot el recorregut és per pista forestal amb suaus pendents de pujada. Visitarem el conjunt de l’ermita de  Santa Eulàlia de Tapioles de l’any 1373, que es troba en un estat lamentable de conservació. El dolmen de Pedra Gentil, reconstruït el segle XIX seguint la errònia creença de que es tractava d’una taula de sacrificis ( malauradament la ignorància encara perdura avui dia). Les excavacions de l’ermita de Sant Genis de Tapioles del SXI o XII. El recent descobert Dolmen del Trull, pendent d’excavar. Finalitzarem el recorregut novament a Vallgorguina.

Recorregut: Inici carretera C-61, Km 13,5.  Pont de Can Pradell (Vallgorgina),  Santa Eulàlia de Tapioles, dolmen de Pedra Gentil, Sant Genis de Tapioles, dolmen del Trull, Vallgorguina.

Important: És obligat llegir les Normes generals........

 

Proporcionat per iCagenda

Altres