Agrupació Excursionista "Catalunya"

De camí cap a Canet de Mar. 4a etapa: de Figaró a La Garriga per Sant Cristòfol de Monteugues i l'alzina de can Valls

En aquesta 4a etapa del nostre objectiu d'arribar a Canet de Mar, hem sortit de Figaró en direcció a La Garriga.

Ho hem fet seguint en bona part el petit recorregut PR C33, pel vessant sud-oest del parc del Montseny. Hem sortit de Figaró per la modesta, però frondosa val de Vallcàrquera, passant per les fonts de la Noguera Punxeguda, del Molí i del Castanyer, i pel costat del castanyer del Ciment.

Hem continuat pujant fins a la creu de can Plans i els pocs metres sortim del PR per pujar el petit turonet on se situa l'alzina de can Valls d'esplèndida capçada, i que és el punt culminant de la ruta (uns 800 m d'altitud).

Ja de baixada passem pel costat de l'ermita romànica de Sant Cristòfol de Monteugues i més avall per de magnífica masia de can Valls.

Ja gairebé estem a tocar del nucli urbà de La Garriga, passem abans però per la font de la Teula. Decidim continuar fins el poble on parem a dinar. A l'estació de la Renfe de La Garriga donem per acabada la trescada. En total han estat uns 14,5 km i un desnivell de pujada d'uns 500 m.

En la següent adreça trobareu la track de la ruta: Wikiloc | Ruta De Castellterçol a Canet de Mar. Etapa 4 del Figaró a La Garriga per Sant Cristòfol de Minteugues

Ja queden només tres etapes fer arribar a destí, Canet de Mar: La Garriga-Cardedeu, Cardedeu-Sant Celoni i Sant Celoni-Canet.

Xavier Domènech (13/12/2022)

Riera de Vallcàrquera

Alzina de Can Valls