Agrupació Excursionista "Catalunya"

DEIXEM EL REFUGI DE LA MOLINA

No era el moment ni la forma, però ens hem vist obligats a deixar el refugi i el refugi/apartament de La Molina.

Tots sabem de les moltes mancances d’aquestes dependències, edifici deteriorat, instal·lacions precàries, etc..., però amb l’esforç d’uns quants sempre hem mantingut uns mínims per poder fer servir el refugi. També sabem que estava infrautilitzat i que no es recollia el que costava de manteniment i lloguers, tot i així volíem seguir tenint el refugi a disposició del Socis i l’últim que volíem era deixar-lo en l’Any de celebració del 100tenari.

Tot ve d’un escapament d’aigua en el pis superior (Refugi del Pedraforca), que es va produir el febrer del 2012, inundant aquest pis i caient aigua per diverses zones del sostre del nostre refugi inundant-lo també. Els Amics del Pedraforca no varen procedir a assumir i efectuar les reparacions que fossin necessàries degut a l’escapament i van anar més enllà demanant informes sobre l’estat de la finca. Això va fer que es posessin en evidència moltes de les deficiències estructurals que van fer que tanquéssim el refugi primer provisionalment i ara definitivament. Les mínimes reformes per reforçar estructures i altres són molt costoses i no podem ni devem afrontar-les.

També ens dol deixar el refugi i més d’aquesta manera, perquè duia el nom de REFUGI JORDI CREUS I AUSÓ, soci molt actiu i estimat que va morir prematurament.

Així doncs us fem saber aquesta mala notícia i restem a la vostra disposició per si voleu ser informats més extensament del motius i raons d’aquesta decisió presa per la Junta Directiva de l’Entitat.