Agrupació Excursionista "Catalunya"

L‘ofrena floral de l’11 de setembre al monument de Rafael Casanova és un els actes principals de la Diada 2022 a Catalunya. Cada any, partits polítics i entitats del món esportiu i cultural s’apleguen davant de l’estàtua de qui va ser conseller en cap de Barcelona el 1714, any del setge a la ciutat.

Tal i com estava previst ens vàrem trobar un grup de sòcies i socis de l’Agrupació a 2/4 d’11 fent cua per retre homenatge a en Rafael Casanova. Va ser distret per la varietat de grups que s’hi apropaven i ens hi vàrem quedar uns estona per admirar l’actuació dels castellers de Sants ja que el nostre amic i soci Roger Sant tocava la gralla mentre la torre s’enlairava.

Però que quedi clar que cap d’aquestes anècdotes tapa l’emoció que brolla del teu interior quan sona l’himne dels segadors. Vaja, jo ho vaig viure així!

A la tarda i puntualment a les 17,14 ens vàrem plantar al mig de la manifestació amb unes lletres ben grans i vistoses REPÚBLICA i INDEPENDÈNCIA. Sense defallir i amb tossuderia férem tot el recorregut.

L’Agrupació té diversitat de persones i opinions però ens agermana aquest lema: excursionisme, país i cultura. I vull pensar que majoritàriament ens agradaria afegir-hi una altra paraula: independència. Vaja, jo així ho vaig votar l’1 d’octubre.

Carme Capdevila (11/09/2022)