Agrupació Excursionista "Catalunya"

La muralla

Molt il·lusionats ens trobem una bona colla per descobrir quasi una Tarragona desconeguda a nivell de guiatge i anècdotes.

L’autocar ens porta cap a Tarraco i allà puja el nostre il·lustrat i divertit guia: en Ramón. Amb ell  viurem un matí inoblidable per les seves explicacions, comentaris i gran sentit de l’humor que ens fa riure d’allò més.

Mentre fem una volta vorejant el mar i la part baixa de Tarraco, cap i casal de Mitja Hispània, anem veient les platges; els edificis emblemàtics, actualment en desús i mig abandonats; el barri de pescadors i la Rambla Nova, amb una excel·lent casa Modernista.

Tot seguit enfilem cap a la muralla i comencem a caminar una estona pel seu interior per gaudir dels carrerons estrets, alguns d’ells molt originals, de l’exterior de la Catedral i anem baixant cap al Circ Romà, actualment quasi tot ocupat per habitatges, però que amb les bones referències, ens el podem imaginar força bé.

El seu interior ens deixa bocabadats per l’immillorable estat de conservació: grandiosos túnels on ens podem imaginar com es preparaven les carreres de quadrigues.

Sortim a l’exterior, fa molta calor, anem una mica cansats, però encara ens aturem una estoneta per gaudir de la visió zenital de l’Amfiteatre amb el blavíssim mar al darrera.

Acabem la nostra visita al Mirador del Balcó del Mediterrani i anem a tocar ferro, com diuen els Tarragonins. Aquesta preciosa barana està separada en grups de 7 dies, els de la setmana. Seguim la tradició i demanem els nostres desitjos tocant la pilona que correspon  al dimecres, mentre mirem un horitzó nítidament definit i que és un plaer contemplar.

Per cert, a mi se’m van complir les dues peticions, i a vosaltres?

Ara ja ens empeny la gana i xino-xano ens dirigim a la Plaça de la Font on tenim unes bones taules preparades.

Després d’un bon dinar, fer-la petar una estona i descansar, tornem a l’Amfiteatre per sentir-lo de més a prop, tenir l’especial  foto de grup i un dia per recordar davant del mar.

Moltes gràcies al Vocal de Cultura, en Jordi Ramon, per la impecable preparació i organització de l’activitat.

Marta Cavero (04/10/2023)

Un dels tunels del circ

Tot el grup a l'amfiteatre