Agrupació Excursionista "Catalunya"

Un any més l’Agrupa ha portat el Pessebre a un indret emblemàtic de Catalunya: Gallifa. Concretament al Santuari de l’Ecologia.

L’activitat coordinada, com els darrers anys,  per en Josep Bou i la Francina. Al matí hem fet tres grups. Un grup ha fet l’excursió a la Mola i Ermita de Sant Sadurni. Un segon grup ha pujat des de Gallifa al Santuari de l’Ecologia. I un tercer grup han pujat directament al Santuari. Tots plegats hem pogut visitar el Santuari i les seves rodalies. Hem vist un audiovisual, cantat unes nadales i tot seguit s’ha instal·lat el Pessebre. Ha costat un xic ja que el trepant feia figa.....però en Miquelet i en Bernat han aconseguit amb paciència i habilitat fixar-lo fermament.

En acabat ens hem desplaçat a Sant Llorenç Savall a fer el dinar. Com no, un àpat bo i generós com els que ens té acostumats en Bou. Ja a les postres tenim l’actuació de dos escolanets crescuts, en  Porta i en Romagosa. Finalitzem amb el tradicional brindis per l’Agrupa.

Perquè al Santuari de l’Ecologia? Doncs a més de ser un bonic indret és l’obra d’un home bo i exemplar com fou  el mossèn Dalmau.

Mossèn Josep Dalmau i Olivé (1926-2018), va ser rector de Gallifa el 1958. Ben aviat va militar als moviments antifranquistes, motiu pels quals va ser jutjat varies vegades. El 1966 va participar a la Manifestació de Capellans davant la «Jefatura»; també va participar a la Caputxinada. El 1969 participa a la Tancada d’intelectuals a Montserrat en contra del Procés de Burgos; va participar a la formació de l’Assemblea de Catalunya. Defensor incansable de la  lluita no-violenta juntament amb J.M. Xirinachs, Mn. Pedrals i Pepe Beunza. Va impulsar i desenvolupar força moviments cristians de base en sectors obrers i intel·lectuals. Ja amb la democràcia col·laborà amb partits d'àmbit catalanista. El 1986 s’implicà en el moviment independentista; i per aquesta època impulsà i participà activament en la creació del Santuari de l’Ecologia. En definitiva un home compromès amb la lluita no-violenta, el seu país i els seus ideals. Un exemple a seguir.

23/11/2019