Agrupació Excursionista "Catalunya"

El grup

A Prats de Lluçanès ens vam trobar 11 jubilats, per la sortida de Dimecres al sol, per fer una sortida suau, per la Ruta de les Ermites, en un dia de sol esplèndid.

Vam passar pel Santuari de Lurdes, Sant Pere del Grau, la Cadira d’en Galceran, la Roca Foradada, Sant Andreu de Llanars i Sant Sebastià.   L’ermita de Sant Andreu la vam poder visitar per dins, ja que havíem recollit la clau al poble.

Tots aquests indrets estan situats al voltant d’un altiplà (alçada màxima 744 m.), ple de boscos i conreus, amb diferents colors de verds, molt de l’estació de primavera. Vam fer camins per dintre del bosc i per solanes, en un recorregut ple de llocs històrics. Ens ho vam prendre amb tranquil·litat i tot fent paradetes per xerrar de tot i sobre tot de cinema, recordant un munt d’actors i pel·lícules.

Una vegada acabada l’excursió vam anar amb els fogons i les graelles a un petit pàrquing de caravanes amb lavabos i àrea de pícnic i allà vam, dinar, compartint carns a la brasa, vi, pastes i un munt de “punyetetes” diverses que va portar la Maria Jesús.

Després vam anar al poble a fer tallats i cigalons, al mateix bar on vam esmorzar.

Finalment, després de tornar la clau de l’ermita, cap a casa.

15/05/19 Miquel Budí

Santuari de Lurdes
Santuari de Lurdes
Sant Pere del Grau
Sant Pere del Grau
La cadira d'en Galceran
Sant Andreu de Llanars
Interior de Sant Andreu de Llanars
Arribant a Sant Sebastià
Sant Sebastià