Agrupació Excursionista "Catalunya"

Baixador de Vallvidrera a Montbau

Trescar Travesses en Tren
TTT_150x150
Data: 10/01/2023

Matinal pel cor de Collserola i per fonts rústiques i obagues

Activitat: Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc i hora de trobada: Entrada exterior de l'estació dels FGCC Provença/Balmes, a les 9h

Transport: Transport públic

Inscripcions: Mitjançant grup de WhatsApp de Trescar Travesses amb tren.

Distància: 9 km. Desnivell: 350 m. Horari aprox. 2-3 h.

Dificultat: Fàcil

Itinerari:  Baixador de Vallvidrera, pantà de Vallvidrera, Vallvidrera, font de Sant Ramon, revolt de les Monges, font del Canet, coll de la Vinyassa, font de la Salamandra, coll de l'Erola, passeig de les aigües, font de la Llet, mina de la Font de Sant Cebrià, ermita i font de Sant Cebrià, font de can Llong, Montbau

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua. Es tracta d'una sortida matinal.

Vocal: Xavier Domènech   (Tel: 659359698)

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que pugui passar. Pel transport, cal portar mascareta. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia.

Apunts de la sortida: Per començar l'any es planteja una matinal per la serra de Collserola. En aquest cas serà una travessa de ponent a llevant, sortint del Baixador de Vallvidrera i acabant a Motnbau a l'altre vessant de la serra, caminant per senders i corriols fresats. Sortirem del Baixador pujant cap a Vallvidrera, però abans d'arribar al centre, baixarem per una petita vall que ens portarà a la font de Sant Ramon, que abastia d'aigua a Vil·la Joana, i que ha estat restaurada recentment. Baixarem fins prop de la carretera de Vallvidrera a Sant Cugat, que travessarem al conegut revolt de les Monges. Seguirem el GR 92, passarem per la popular font del Canet, pel coll de la Vinassa, per l'amagada font de la Salamandra, fins el coll d'Erola on deixarem el GR. Situats a l'altra vessant de la serra, baixarem per un estret corriol per la frondosa vall de Sant Cebrià fins l'ermita, passant per la bonica font de la Llet. Montbau ja queda a prop, però abans podrem visitar la font de can Llong.

 

Telèfon
Adreça
Vallvidriera

 

Mapa