Agrupació Excursionista "Catalunya"

Ermita de la Mare de Déu de la Roca i visita guiada del Mas Miró

Cultura
Cultura150x150
Data: 06/06/2024

Visita de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i visita guiada del Mas Miró
Ermita de la Mare de Déu

294 m d’altitud i damunt una roca de pedra sorrenca molt erosionada de color vermellós, a ponent del nucli de Mont-roig, s’alcen les ermites de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon. Joan Miró deia del lloc: “L’ermita de la Mare de Deu de la Roca sempre ha estat un gran impacte per a mi. Aquell color roig envinagrat que donà nom al poble…”.

El Mas Miró està ubicat a la finca que rep el mateix nom, al municipi de Mont-roig del Camp.
El mas està format per una sèrie d'edificis de diverses èpoques, que abasten des del segle XVIII fins al XX. Hi podrem descobrir la solemnitat del primer taller, els elements originals amb què Miró treballava, les estances on vivia, la capella i els jardins que l’envolten. L'edifici està catalogat com a bé cultural d'interès nacional.

Mas Miró

Dia: Dijous 6 de juny de 2024.

Lloc i hora: Trobada a les 7.15h a Padilla. A les 7:30h a Palau Reial.

Transport: Autocar (si no s’arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars).

Preu: 36€/soci/a i 46€ soci/a on-line. Inclou l’autocar i la visita guiada al Mas Miró.

Inscripció Data límit d’inscripció 3 de juny a les 20h. Mitjançant el grup de WhatsApp de CULTURA o pel correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. En qualsevol dels dos casos cal indicar: Mas Miró (nom de la sortida), nom i cognoms del participant, confirmació del pagament, lloc de pujada a l’autocar i menú escollit. Cal ingressar l’import al compte de l’Agrupa : Caixa d’Enginyers (ES72 3025 0017 4114 0003 1058), indicant el nom Mas Miró.

Es complicat calcular el preu global de la sortida si no se sap quants socis/es s’inscriuran. Per tant s’ha fet una aproximació del cost sobre la base de 22 participants. El dinar es cobrarà en el restaurant directament i allí ajustarem si cal el preu (suposo que a la baixa). El dinar costa 17€ amb el cafè inclòs.

Esmorzar: Pararem uns 30 min. en una àrea de serveis de l’autopista.

Dinar: Restaurant Fonda Montserrat de Cambrils. El menú estarà penjat al WhatsApp de cultura i caldrà escollir.

Detalls de la sortida: En primer lloc anirem a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i des d’allí hi ha accés a un caminet per pujar a un mirador o un altre caminet fins a l’ermita de Sant Ramon. Recomanem calçat còmode per pujar amb seguretat a les dues ermites. A les 11.45h aprox. anirem cap al Mas Miró. (Visita guiada a les 12:30h).

Una vegada la visita finalitzi l’autocar ens portarà al restaurant.

Vocals: Carme Capdevila (628 179 296) i Mercè Arnau.

Normativa: és obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l'AEC, el fet d'apuntar-se a aquesta activitat, comporta l'acceptació automàtica de les mateixes. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que pugui passar.

NOTA: Per WhatsApp (cultura) es concretarà més informació si cal.

 

Adreça
Mas Miró (Mont-roig)

 

Mapa