Agrupació Excursionista "Catalunya"

Esplugues de Llobregat

Cultura
Cultura150x150
Data: 18/05/2023

La propera sortida Cultural serà el 18 de Maig a les 11:00. Tindrà lloc a Esplugues de Llobregat, a on visitarem, de forma combinada Can Tinturé i el Museu de Ceràmica La Rajoleta. 

CAN TINTURÉ , és el primer museu monogràfic de rajola de mostra de l’estat espanyol i n’exposa peces produïdes des del segle XIV fins al segle XIX. La torre construïda l’any 1898 per l’arquitecte Claudi Duran i Ventosa (considerat un dels pioners del sistema del ciment armat) està emplaçada al centre històric d’Esplugues, rodejada de jardins, fou la residència familiar per encàrrec del seu primer propietari Joan Tinturé i Campreciós. 

MUSEU DE CERÀMICA LA RAJOLETA  Visitarem els diferents tipus de forns de l’antiga fàbrica i el que més impacta al arribar seran els dos gran forns en forma d’ampolla. La fàbrica La Rajoleta, va ser fundada per dos socis francesos, Marius Jourdan i Joan Terrada, formant una societat per edificar una “fábrica de ladrillos” a on produïen “Azulejos finos y losetas”, Desprès de diversos tancaments i canvis de propietaris, l’any 1876 adquireix la fàbrica, Jaume Pujol i Bausis, iniciant una etapa de gran evolució, especialment a l’època important del Modernisme, ens explicaran com es dissenyaven, produïen o pintaven les rajoles que avui trobem a molts edificis. Diversos arquitectes prou coneguts a l’època com Gaudi, Puig i Cadafalch, Domènec i Muntaner, etc.. van utilitzar aquesta ceràmica en les seves obres.  

Com sempre hi haurà més informació al whatsapp del mes, sobre horaris, pagament i possibilitat d’anar a dinar a un restaurant de la zona.

Vocal: Jordi Ramon 601 420 160