Agrupació Excursionista "Catalunya"

Guilleries. Ruta d'en Serrallonga

Semprepodem
Semprepodem150x181
Data: 18/11/2023

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Hora i lloc de trobada: 7.00 h a l’Agrupa (Padilla/Provença) – 07.15 a Fabra i Puig. 

Transport: Autocar. Si no s’arribés el nombre de places es farà amb cotxes particulars amb sistema tarifari aplicat a l’AEC. 

Inscripcions: Import: 23 euros socis/es, 33 euros socis/es on-line. Data límit d’inscripció, dimecres 15 de novembre a les 20h. Mitjançant grup de WhatsApp de SEMPREPODEM o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En qualsevol dels dos casos cal indicar: nom de la sortida, nom i cognoms del participant, confirmació de pagament i lloc de pujada a l’autocar. Cal ingressar l’import al compte de l’Agrupa: Caixa d’Enginyers (ES72 3025 0017 4114 0003 1058) Indicant el nom “Guilleries”   

Distància: 18/20 Km aprox. Desnivell aproximat:  300 m de pujada i 700 m. de baixada . Horari aprox: 5 - 6 h. 

Dificultat: Moderada per la distància, però per terreny senzill i camins marcats.  

Itinerari: Balneari de la Font Picant (Sant Hilari Sacalm) - Coll de Querós – Coll de Serrallonga – Mas Serrallonga – Collet del Pont (Turó del Malsopar) – Pantà de Susqueda – Presa de Sau - Sant Romà de Sau. 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i la pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar. 

Vocal: Rosa Maria Soler (699 537 419)

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC.

Apunts de l’excursió: Recorrerem els boscos de les Guileries, seguint primer el GR-178-2 i després el GR-178. Punts d’interès: Ermita romànica de St. Francesc del Carbonell,  les restes del Mas Serrallonga, llar del mític bandoler, Turó del Malsopar (on conta la llegenda que la banda d’en Serrallonga van veure interromput un sopar, pels seus perseguidors).  Donada l’escassetat d’aigua actual, molt possiblement podrem veure l’antic pont de Querós, habitualment cobert per les aigües del pantà de Susqueda.