Agrupació Excursionista "Catalunya"

L'Arguimon - El Far - Sant Pere Cercada

Semprepodem
Semprepodem150x181
Data: 16/12/2023

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Transport i inscripcions: Cotxes particulars, amb sistema tarifari aplicat a l'AEC. Cal apuntar-se pel grup de WhatsApp de Semprepodem. També digueu qui pot portar cotxe per anar omplint places.

Hora i lloc de trobada: 7.00 h a l’Agrupa (Padilla/Provença) – 07.15 a Fabra i Puig.

Distància: 13 Kms. Desnivell aproximat. 450 m. Horari aproximat:  5'30 hores 

Dificultat:  Fàcil - Moderada. Només corriols aspres i pendents curts i variats. 

Itinerari: Sortida de la AP/ a Hostalric, sortint de l’antic peatge, carretera GI 555 fins la glorieta de Les Mallorquines (14 Kms), on cal tombar a la dreta per la C-63, arribant a Riudarenes (3 Km), tombar a l'esquerra fins un establiment hoteler, serà el punt de trobada, allà prendrem carretera asfaltada fins el llogarret de L'Esparra (7 Km), continuem per una pista de bon fer fins un espai d'aparcament (2 '5 Km), a prop del lloc de Morgadella, alçada 305 m.. Caminarem un xic per la pista fins un petit coll on iniciem per un estret corriol l'ascens a l'ermita de la M.D. de L'Arguimon (477m.), vistes panoràmiques, després de 45 minuts de tresc. Baixada al collet de Les Bruixes on encetarem la pujada al cim del Far (587 m.) i per l'espès bosc del Far anirem al Turó de Sant Pere Vell (506 m.) i a tocar de Can Gorgalls Vell travessarem el sot de La Pedrosa (390 m.) i per bona pista, fins a Sant Pere Cercada (420 m.) portarem 3'30 hores de camí. El retorn serà per la Font de l'Avellaner i després una bona pista fins als vehicles on arribarem en 1 hora i 45 minuts aproximadament.

Material: Motxilla, barret, roba d'abric protectora del vent i la pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar.

Vocal: Llorenç Nasarre (693 848 104)

Apunts de l'excursió: L'Ermita de l'Arguimon i l'antic cenobi de Sant Pere Cercada, les vistes panoràmiques del principi de Les Guilleries, l'ample panorama de la comarca de La Selva, la soledat de l'entorn i un territori poc conegut llevat dels habitants de la zona a l'entorn de Santa Coloma de Farnés.

Normativa: És obligatori llegir, acceptar i complir les Normes Generals de les sortides de l’AEC.

 

Adreça
Sant Pere Cercada

 

Mapa