Agrupació Excursionista "Catalunya"

Per les entranyes de la Serra de l'Obac (Bages)

Senderisme
Senderisme150x150
Data: 08/06/2024

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc i hora de trobada:  08:h. a l’Agrupa (C/ Padilla-Provença).  -  08:15h. Fabra i Puig / Meridiana

Transport: Autocar. Si no s’arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars.

Inscripcions: Import: 21 € socis/es, 31 € socis/es on-line. Data límit d’inscripció, dimecres 5 de juny a les 20h. Mitjançant grup de WhatsApp de SENDERISME o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En qualsevol dels dos casos cal indicar: nom de la sortida, nom i cognoms del participant, confirmació de pagament i lloc de pujada a l’autocar. Cal ingressar l’import al compte de l’Agrupa: Caixa d’Enginyers (ES72 3025 0017 4114 0003 1058) Indicant el nom “Obac”.  

Recorregut: 8  Km. Desnivell:  380 m Horari aproximat: 4 h.

Dificultat: Fàcil

Itinerari: km 15,7 de la carretera de Terrassa a Talamanca, Collet de la Sabatera, Turó de la Roureda, Sesta Ferèstega, Collet del Pujol de la Mata, Canal del Dragó, Costa de la Mata, Turó de la Roureda, Collet de la Sabatera, km 15,7 de la carretera de Terrassa a Talamanca,

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar (de carmanyola)

Vocal: Jordi Secall

Apunts de l’excursió: L’itinerari és dins del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Aquesta ruta s’endinsa per un dels paratges més íntegres de la serra de l’Obac, que a la vegada és un dels més ben conservats a causa de l’escassa freqüentació humana. El paisatge és d’alzinar mediterrani amb marfull i boix, junt amb una bona presència d’arboç, roure i pi com a arbres més corrents. El recorregut és una alternança de trams amb bones vistes i amb altres en què la densa vegetació cobreix totalment els camins.

Normativa: És obligatori llegir i acomplir les Normes Generals de les sortides de l’AEC.

 

Adreça
Collet del Pujol de la Mata

 

Mapa