Agrupació Excursionista "Catalunya"

Turó del Tagamenent

Semprepodem
Semprepodem150x181
Data: 21/01/2023

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc de trobada: 07.00h a l’Agrupa (Padilla/Provença), 07.15h Fabra i Puig/Meridiana.

Transport: Autocar. Si no s’arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars. 

Inscripcions: Socis/es: 19 €   Socis online: 29 €. Fins dimecres 18 de gener a les 19h, mitjançant grup de WhatsApp de SEMPREPODEM o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En qualsevol dels dos casos cal indicar: nom de la sortida, nom i cognoms del participant, confirmació de pagament, lloc de pujada de l’autocar. Cal ingressar l’import al compte de l’Agrupa: Caixa d’Enginyers (ES72 3025 0017 4114 0003 1058) Indicant el nom “Tagamanent”. 

Distància: 15 km. Desnivell  830 m. Horari aprox. 6-7h.

Dificultat: Moderada

Itinerari: Aiguafreda, Baga del Puig, Turó de Tagamanent, Masia del Bellver, Ca L’Agustí, Casa del Bellit, Carena de Fondrats, Pous de glaç de l’Avençó i tornada a Aiguafreda

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar .

Vocal: Toni Enseñat   (Tel: 680944524)

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que pugui passar. Pel transport, cal portar mascareta. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia.

Apunts de la sortida: Sortim d’Aiguafreda i pujarem per la Baga del Puig, per un camí que circula paral·lel al GR5, el qual seguirem durant poc tros per pujar per una sendera fins al Turó de Tagamanent amb la seva església i runes del castell, davallarem per la capella que hi ha tot just a sota i seguirem cap el que queda de l’ermita de Sant Martí en direcció a la masia del Bellver, farem una ullada a Ca L’Agustí, ascendirem fins al Pla de la Creu de l’Agustí i comencerem a baixar pel Sot de la Creu, el Sot de l’Abeurador i Sot dels Boixos cap al roure i Casa del Bellit, seguirem baixant per les runes i la Carena de Fondrats fins arribar a la pista que ens porta primer als Pous de glaç de l’Avençó i després a Aiguafreda.

 

Adreça
Tagamanent

 

Mapa