Agrupació Excursionista "Catalunya"

Vallirana - Gelida (Ordal)

Trescar Travesses en Tren
TTT_150x150
Data: 07/03/2023

Excepcionalment, aquesta excursió es fa el primer dimarts de mes en lloc del segon

Lloc i hora de trobada: Parada de bus Vallibus (Soler i Sauret) L50, Travassera de les Corts, 39 (prop de l'estació de Collblanc (L5). 08.00 hores.

Transport: Transport públic

Inscripcions: Mitjançant grup de WhatsApp de Trescar Travesses amb tren.

Distància: 17 km. Desnivell: 700 m. Horari aprox. 5/6 h.

Dificultat: Exigent

Itinerari:  Benzinera al final de Vallirana, Sant Ponç de Corbera, Puig d'Agulles, Roc de Forrellac, Font Freda, Castell de Gelida, Gelida, Estació de Renfe.

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar .

Vocal: Xavier Domènech   (Tel: 659359698)

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que pugui passar. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia.

Apunts de la sortida:  Interessant ruta que combina les característiques pròpies d'una travessa entre dues poblacions de comarques diferents, Baix llobregat i Baix Penedès, per un itinerari muntanyenc per la zona de les Muntanyes de l’Ordal. La ruta té diferents alicients com el pas per Sant Ponç de Corbera (s.XI), joia del romànic català, i el Castell de Gelida (s.X), i les boniques Fonts Freda i la de les Basses de Sant Ponç, que combina amb la pujada als cims del Puig d'Agulles (650 m) i el Roc de Forrellac (629 m), passant per un parell de petits graus i trams de carena, amb vistes panoràmiques. La ruta transcorre majoritàriament per senders i corriols, resseguint en bona part el PR C70 i ja cap el final el GR 5.

 

Telèfon
Adreça
Puig d'Agulles (Ordal)

 

Mapa