Agrupació Excursionista "Catalunya"

Via Romana Capsacosta

Senderisme
Senderisme150x150
Data: 12/10/2024

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc i hora de trobada: 7:30 a l’Agrupa (Padilla / Provença). 7:45 Fabra i Puig / Meridiana.

Transport: Autocar; si no s’arriba a un mínim de persones, anirem en cotxes particulars aplicant el sistema tarifari de l’AEC.

Inscripcions: Import: 47 euros socis/es, 57 euros socis/es on-line (bus + restaurant) Data límit d’inscripció, dimecres 9 d’octubre a les 20h. Mitjançant grup de WhatsApp de SENDERISME o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En qualsevol dels dos casos cal indicar: nom de la sortida, nom i cognoms del participant, confirmació de pagament i lloc de pujada a l’autocar. Cal ingressar l’import al compte de l’Agrupa: Caixa d’Enginyers (ES72 3025 0017 4114 0003 1058) Indicant el nom “Capsacosta”  

Itinerari: Sant Pau de Segúries (Ripollès) , Coll de Capsacosta , Pas dels Traginers (Garrotxa)

Desnivell:  Pujada +200 m / Baixada -500 m. Distància 9 km. Horari aproximat 4 hores.

Dificultat: Fàcil.

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar (Dinar al restaurant).

Apunts de la sortida: Caminarem per l’únic tram conservat de la via Annia, calçada romana que fins fa poc s’utilitzava com a camí ramader, té més de dos milers d’anys d’antiguitat,  amb la suposada funció de millorar l’accessibilitat a les properes mines d’argent i ferro de Rocabruna, està considerada com a un ramal de la via Augusta. Tot i que nosaltres únicament farem el tram que va des de Sant Pau de Segúries fins al Pas dels Traginers, ja dins de la Vall de Bianya. Cal tenir present que aquesta calçada sortia de Figueres i, després de travessar els Pirineus pel Coll d’Ares, baixava pel Vallespir fins al Rosselló, on enllaçava novament amb la Via Augusta a l’alçada del Voló.

Vocal: Àngel Porras (661 846 175)

Normativa: És obligatori llegir i acomplir les Normes Generals de les sortides de l’AEC.

 

Adreça
Sant Pau de Segúries (Ripollès)

 

Mapa