Agrupació Excursionista "Catalunya"

Una activitat més, entre les moltes,  que vam fer durant els dies del campament de l'Agrupa a la Vall de Cardós.

El dimecres 26 d'agost fem una escapada al llac de Sant Maurici  per contemplar els Encantats.  El dia es lleva amb un bon sol i sortim d'horeta  un cop esmorzats,  a les 9h hem de ser a Espot per agafar el taxi, un jeep que en Josep ja té encarregat des de fa un parell de dies, que ens deixarà prop del començament del recorregut que farem.

Fa un dia esplèndid, el llac brilla com si fos de plata i Els Encantats impertorbables i grandiosos ens miren desafiant la nostra petitesa i valentia.

Comencem a caminar però en Josep aviat ens deixa, el camí està perfectament marcat, puja i baixa sense gaires desnivells i anem reposant i contemplant el paisatge sempre que el cor ens ho demana.

La vegetació és ufana com mai, potser ho veiem amb uns altres ulls, segurament els de la il·lusió que sentim al ser conscients que estem trepitjant Pirineu i que teníem moltes ganes de veure les  muntanyes estimades.

Arribem al peu de la Cascada de Ratera, ens quedem una bona estona contemplant el doll d'aigua que baixa, fem fotos i com que no hi ha molta gent ho aprofitem per gaudir-ne més.

Els companys que van amb nosaltres ja en tenen prou de caminar,  jo continuo pujant fins dalt, on comença la cascada, allí només hi trobo una parella, que, quan arribo jo, ja decideixen baixar.

Faig tot el camí de tornada solitària, agraint a la natura la seva generositat, i aprofito aquest escrit per donar gràcies a la organització del campament, per les atencions que han tingut amb els més vellets de la colla, gràcies , moltes gràcies a tots, ha estat una joia compartir aquests dies amb vosaltres. Ho tornarem a repetir si les forces ens acompanyen.

Francina Torrent