Agrupació Excursionista "Catalunya"

Centre de Control de Tírvia

Tarda del diumenge 19 de juny. Hem finalitzat la Ribalera i ara estem aplegats al dinar-berenar dels voluntaris. Alguns cansats, altres rebentats, altres eufòrics, però amb el sentiment comú de la feina ben feta.

Després de dos anys de feines començades i interrompudes per la Covid, la 9ª edició de La Ribalera s’ha dut a terme. Ha estat un treball en equip, en que tots com peces d’un gran puzle, hem participat i aconseguit que la nostra cursa sigui un èxit i un motiu de satisfacció tant a nivell personal com de l’Agrupa. Hem superat el nombre de participants d’altres anys, i pràcticament sense incidències.

Una vegada més hem de donar les gràcies a tots els voluntaris, col·laboradors i ,en especial, als membres de la comissió organitzadora: El de Tècnica en els aspectes operatius del recorregut, controls i desenvolupament de la cursa, i fent, refent i modificant la llista de voluntaris. El de Logística estrenant-se en la feixuga feina d’intendència general en substitució d’en Francesc Reixachs, amb la seva carpeta i excels sota el braç fent que tinguem prou 4x4, locals, materials, etc; amoïnat quan alguna cosa ha resultat difícil, bé i satisfet quan els seu excel ha quadrat amb la feina feta. Els de Xarxes portant el tema de xarxes socials, publicitat i imatge, potenciant la cursa i la nostra entitat. El de Suport creant i controlant l’infraestructura informàtica, sempre pensant com resoldre els possibles imprevistos (per acabar tenint més solucions que problemes). L’equip del que anomenem “plaça Tírvia”... lliurament de dorsals, regals, dutxes, etc. i fent tàndem al final amb altres pel dinar dels corredors. L’encarregat de les emissores per tal de que no fallin les comunicacions. El de Relacions, que té estil en els redactats cartejant-se amb les institucions. I el “Presi” tapant forats on calgui.

Però insisteixo, totes aquestes tasques de coordinació han necessitat d’uns voluntaris imprescindibles que a més d’estar el dia de la cursa al seu lloc designat, han traginat els materials, han carregat i descarregat les furgonetes, han marcat l’itinerari, han pujat ampolles d’aigua als controls d’alçada, han muntat i guarnit la plaça, han portat tanques d’un lloc a l’altre, han condicionat i netejat els locals cedits, han atès i servit als corredors, han estat en els seus controls faci el temps que faci....i un llarg etcètera.

A totes i a tots moltes gràcies.

Acompanyem una mostra d’un dels múltiples agraïments rebuts a les xarxes, concretament del grup de corredors Sa Milana (Mallorca):

Gràcies, gràcies, gràcies !!! Hem gaudit molt de la Cursa, l’organització de 10, el recorregut de 10, però els voluntaris, ELS VOLUNTARIS DE 12 !!! ENHORABONA COMPANYS !!

Com apunt final un record especial per en Francesc Reixachs (el pare de La Ribalera) que està recuperant-se d’una llarga i dificultosa operació, però que ha anat seguint el desenvolupament de la cursa des del seu mòbil i ordinador, i com no, donant consells i ànims quan han fet falta.

Pep Molinos (19/06/2022)

Centre de cntrol de Tírvia

Control 6 Pic de Màniga

Control 3 Bordes de Burg

Arribant a Coll de Màniga

Control 10 Coll de Conflent

Grup de corredors de Mallorca

El podi

Guanyadora Femenina de la Marató a Coll de Conflent

L'arribada