Agrupació Excursionista "Catalunya"

Pujant al Puy Mary

Avui som quatre que decidim allunyar-nos una mica del càmping on estem ubicats, i ens desplacem al massís de Cantal al sud-oest de l’Alvèrnia.

Aparquem al pas de Peyrol. Des d’ací un corriol ple d’esglaons ens puja fins el cim del Puy Mary (1.783m), aproximadament uns dos-cents metres de desnivell, amb força vent i fresqueta, això fa que anem abrigadets. Al cim, amb unes extenses vistes, ens fem unes quantes fotografies a la taula d’orientació i a la creu.

El descens el fem per la carena SE, una mica dret i entretingut, o sigui que anem fent sense presses. En arribar al coll Sud seguim per la carena fins a la Brèche de Roland, un pas que pintava “difficile”, però que resulta ser una desgrimpada i posterior grimpada per a superar un tall a la serralada sense dificultat.

Després una mica més de carena molt panoràmica, per seguir flanquejant pel NE fins arribar a la carretera al coll d’Eylat, on ens topem de pet amb un restaurant que ja teníem “clissat” a la pujada.

Mengem molt a gust en una magnífica terrassa, una “truffade” de la regió amb pernil o salsitxa. El Pep va a recuperar el cotxe al Pas de Peyrol, mentre les “nenes” fem un cop de cap. De nou al cotxe fem via plegats fins a Salers, bonica població medieval on fem unes voltes i alguna compra.

La tornada, per carretera molt verda i bonica, la fem molt distrets amb música i bon humor. Hem fet bastants quilòmetres en cotxe, però hem tornat molt contents. Una jornada completa.

Carme Canals (28/08/2024)

Taula d'orientacio del cim
La creu del cim
La baixada
Carenejant
Breche de Roland
El camí de tornada
Esperant el dinar
Salers