Agrupació Excursionista "Catalunya"

Pic de Roca Blanca

Un any més en nom de la Junta pugem a veure el campament de la secció SIJ, que enguany es fa a Escalarre. Arribem a primeres hores de la tarda i ja ens trobem els diferents grups amb les seves activitats: taller de màscares, pintura, etc i com no... l’equip de cuina preparant el sopar! Un sopar currat: cus-cus amb vegetals i hamburgueses i de postres prunes (celiacs i vegetarians menú diferent). Durant el sopar compartim terra i tertúlia amb unes nenes força animades, que ens expliquen el campament pel dret i pel revés.

Hem passat la nit al campament de la SIJ a Escalarre, després de compartir les activitats de tarda, el sopar i un divertidíssim joc de “la nit de la por

Ben d’hora sortim del campament on encara dorm tothom i ens apropem amb el cotxe al refugi Pla de la Font (2.015m). Volem fer una excursió circular enllaçant el Pic de Pinetó amb el pic de Teso. Deixem enrere el refugi per pujar entre prats al coll de Fogueruix on tastem una mostra de les vistes que tindrem avui. Seguim carena cap a ponent per pujar al pic de Milpotros (2.595m), sempre amb bones vistes sobre Sant Maurici i el Pallars en general. A continuació anem al Pic de Pinetó (2.647m), des d’aquest cim podem veure el proper pic de Roca Blanca (2.693m) amb la seva cresta sud per accedir-hi. Visualment la cresta presenta un aspecte ferreny i dificultós, però a mida que anem avançant la podem recorre sense problemes (Iº i IIº). A la nostra esquerra sota els espadats de la cresta veiem la vall de Cabanes amb els seus estanys. Baixem del cim seguint la mateixa direcció nord fins el coll de Son per a continuar per la cresta i posteriorment per un terreny molt dret, on alternen els rocs i claps de pedra, fins al cim del pic de Teso (2.700m). Les panoràmiques segueixen sent fantàstiques. Fem un mos i mirem quina serà la millor opció per a baixar. Inicialment ho fem per una careneta cap a l’Est i que després abandonem per baixar per uns forts i inacabables pendents (NE) amb més de 40º de pendent fins els plans de Posa. Ara un bonic (E) camí entre prats i bosc obert ens porta al peu del refugi, al qual arribem superant els darrers 100 metres de desnivell de la jornada.

Una ruta circular inèdita per a nosaltres però amb tots els components d’un bon itinerari: boscos, prats, carenes, crestes i unes extenses vistes.

26/07/2018   Desn: 820m - Horari: 4,45h

Pep Molinos

Cim Roca Blanca
Pic de Teso
Cim del Pic de Teso