Agrupació Excursionista "Catalunya"

Excursió a Collserola Occidental.

Com que segueix la pandèmia i les seves limitacions, les sortides de la Secció de Muntanya les seguim fent per Collserola, tot i mantenint les mesures de protecció enfront la covid.

Avui fem una matinal per les tres serres del sector occidental de Collserola: la de Sant Pere Màrtir, la de la Penya del Moro, i la de Santa Creu d’Olorda. És una matinal perquè volem tornar a dinar a casa, però no pas per les cracterístiques, ja que farem 21 quilometres i 800 metres de desnivell.

Comencem la ruta a l’estació Superior del Funicular de Vallvidrera a quarts de vuit. El nostre itinerari ens porta per Vallvidrera, coll de Corts, el Portell, Font del Ferro, Can Baró, coll de Can Cuiàs, turó Coscollera, turò M, turó Rodó, Penya del Moro, La Salut, la Torre del Bisbe, serrat de la Qüestió, la Sargantana, Font de Can Maiol, Font del Pastor, Can Busquets, i La Floresta.

Un itinerari que fugint, dins en el possible, de pistes i camins transitats, trancorre per corriols sovint ben emboscats, combinant recons feréstecs i punts panoràmics sobre el Barcelonés i el Baix Llobregat. També passem per masos en ple rendiment i d’altres restaurats amb aires senyorials (...potser algú hi té parents?...)

El bon temps i la gresca del grup ens han acompanyat tot el matí, i a més complim l’horari i tornem a dinar a casa com teniem previst.

Que segueixen les restriccions? Que hi farem!! Ens adaptarem....i sempre ens quedarà Collserola.

Pep Molinos (13/03/2021)

El Portell

Penya del Moro