Agrupació Excursionista "Catalunya"

Com sempre que tenim risc de pluja ens dirigim cap el Sud en busca del sol. Reservem el cim del Bassegoda per una jornada més serena que ens permeti gaudir-lo sense pressa (ni risc) com es mereix i el canviem pel Montsant (comodí que mai o gairebé mai, falla).

L’ambiciosa idea inicial és arribar a la Roca Corbatera des de La Morera del Montsant (cim triat per Raül Romeva en la múltiple excursió reivindicativa de “ Cims per la Llibertat”). Arribem a La Morera just quan s’obre el cel, 18 valents/es que prefereixen desafiar la pluja que mirar-la des de la finestra. Pugem pel grau de l’Agnet. Seguint els consells d’en Pep Molinos evitem els graus propers, dels Barrots o del Carrasclet,  no aptes per grups nombrosos i menys després de tota l’aigua que ha caigut durant la nit  (els reservem per una nova aventura).

Un cop a dalt la carena s’acaba la nostra sort I ens cau un bon xàfec a sobre que acompanyat de vent i poca visibilitat fa recomanable escurçar la ruta. Girem cap a l’oest I ens dirigim cap al Piló dels Senyalets. Abans d’arribar-hi uns quants decidim pel fred, escurçar-la encara més i baixem cap a La Morera deixant als més agosarats arrambar-se al Piló. A la que baixem 200 m d’alçada, sortim de la tempesta i seiem una estona a gaudir de l’espectacle que ens regala el sol, els núvols i els camps amb l’herba brotant del Montsant.

Un cop al poble i ja eixuts ens regalem un bon dinar maridat amb el bon vi del Priorat.

Jordi Serra (12/03/2022)

Camí del Grau de l'Agnet

Grau de l'Agnet

Grau de l'Agnet

El Piló dels Senyalets

Baixant cap a la Morera

Baixant cap a la Morera