Agrupació Excursionista "Catalunya"

El Grup a Sant Pere Cercada

Dia espaterrant després d'una albada ben gebrada, que ens ha permès gaudir d’amples visions panoràmiques des de L'Argimon, enlairat sobre la plana com un niu d'àligues, després d'un aspre recorregut fins el Turó del Far, antiga torre de guaita avui curulla d'arbrat.

Seguidament envoltem el turó de Sant Pere i un error en prendre la pista correcte ens obliga a cercar el camí previst de tornada; ens cal davallar fins el  de la Pedrosa, i per un corriol molt humit que travessa l'obaga pel mig d'un bosc de fantasia ple de castanyers, faigs i fins i tot avetoses i petits rierols, passem per la font d'Avellaners i assolim Sant Pere Cercada.

Un llogarret on destaca la capella romànica del segle XII restaurada fa ben poc (Fa 30 anys era una ruïna) El petit nucli està situat en una antiga cruïlla de camins i de pistes com a centre d'una munió de masos, avui la majoria desapareguts. Un itinerari poc conegut i solitari, recorregut per ciclistes de muntanya, procedents de llocs propers, que aprofiten l'abundor de pistes, algunes de bon fer i d'altres en mal estat que sovint generen confusió.

Una bona excursió en vigílies de Festes, entre boscos i companys.

Dades de l’excursió: 14,6 km / 4h40m / desnivell + 585m.

Llorenç Nasarre (16/12/2023)

L'Argimom
L'Argimon
Sant Pere Cercada
Sant Pere Cercada