Agrupació Excursionista "Catalunya"

Pujant al coll d'Eina

Avui, 15 de juliol-17, fem la darrera excursió programada de la secció de muntanya, abans de que tots comencem les nostres vacances d'estiu. Avui tothom està puntual a la sortida de l'autocar ja que no podem perdre el primer cremallera que ens portarà a Núria (1.960m).

A Núria el dia és net i clar. Som una bona colla, però això no atabala al vocal, en Pere Mansilla, que ha preparat curosament l'excursió. Esmorzem a les dependències del Santuari, i sense gaire temps per a perdre iniciem la ruta enfilant cap al coll d'Eina. En Pere va obrint la ruta seguit del nombrós grup i l'Àngel i en Pep al final, que avui fem de cua. El corriol s'enfila (N) de forma suau però constant pel marge esquerre del torrent de la Coma d'Eina. Als 2.200m aproximadament, creuem el torrent per pujar fent unes llaçades(W) fins al collet (2.484m) de la carena que es desprèn del Pic de Núria. Continuem per aquesta carena amunt i just sota d’aquest cimet flanquegem fins l'ampli coll d' Eina (2.684m), també anomenat coll de Núria ja que era el pas més utilitzat de la Cerdanya cap a Núria. En el coll ja s'obren les vistes a la Cerdanya. En Llorenç es presta voluntari a vigilar les motxilles, mentre la resta del grup pugem (E) al proper Pic d'Eina (2.786m). Extenses vistes de la vall d'Eina que aviat farem de baixada, la vall de Núria, la vall de l'Estanyet amb el Pic del Boc entre altres... Fem fotos a tort i a dret ja que el lloc i el dia així s'ho mereixen.

Retornem al coll d'Eina on ens espera en Llorenç, recollim les motxilles i iniciem la baixada (N) per un fresat corriol que serpenteja per una suau tartera.

Quan la vall perd desnivell aprofitem per dinar en uns prats arran del riu. Ja ben recuperats seguim baixant sempre pel marge esquerre, amb vistes que es van obrint, amb el Carlit al fons i la companyia de nombroses marmotes a l'altre costat.

Arribem al poble d'Eina (1.600m) on retrobem l'autocar que ens retorna a Barcelona.

Una bona travessa per un dels llocs característics del Pirineu Oriental, un bon dia, bones vistes arreu i un bon grup.

Bon estiu a tots!

Pep Molinos.

Pujant el pic d'Eina

Pic d'Eina

Comencem a baixar


Les marmotes


Baixant la Vall d'Eina