Agrupació Excursionista "Catalunya"

Pujant a Santa Brígida

Avui érem 33! Ui, quin “cristu”!

Comencem la sortida a Amer, després de passar per la vicaria (bar).

Esperàvem passar fred i ens ha fet un dia fantàstic, ens han sobrat els anoracs.

De seguida enfilem el camí costerut cap a Santa Brígida. Primera ermita, romànica del segle XI, reconstruïda, penjada a la cinglera, dominant la vall d’Amer.

A partir d’aquí comencem a fer la gran ziga-zaga promesa pel vocal, el Jordi. En comptes d’anar a la propera ermita de Santa Lena (pal indicador 1 hora), fem camí cap a la dreta, pujant i baixant fins el Puigdalí, passant pels Tres Rocs, on s’hi enfilen tota la “canalla” i passant per les restes del poblat ibèric. Resseguim la cinglera de Sant Roc, on trobem el camí encatifat de petits fòssils nummulits (closques fossilitzades d’un protozou marí), fins arribar a una balconada impressionant on parem a dinar uns quants, mentre els més “creients” pugen 50 metres més amunt fins l’ermita de Sant Roc de la Barroca a dinar. En aquest punt hi coincideixen tres comarques: la Garrotxa, el Gironès i La Selva.

Ara sí, cap a Santa Lena o Santa Maria d’Elena, en baixada suau excepte l’últim tram. Tercera ermita d’origen romànic. Pal indicador a Santa Brígida 1 hora. La ziga-zaga ens ha costat 5 hores, he he he...

I, per sender un pèl enfangat al tram final, ens apropem a la Barroca, antic poble de masies aïllades, on veurem l’última església de la jornada, Sant Andreu de la Barroca, del segle XVII.

I al cap de poc, a Sant Martí de Llémena on ens esperen unes merescudes cerveses i l’autocar sempre a punt per retornar a la ciutat.

Ha valgut molt la pena trepitjar tota la cinglera de Sant Roc, entre els rius Brugent i Llémena. Hem gaudit d’una bona varietat paisatgística, entre boscos, prats i cingleres, amb unes panoràmiques que ens han permès xalar de geografia i lluïment per qui hi entén més.

19/01/2019    Toni Puigventós i Mar Cardona

Amer i la vall del Brugent
Santa Brígida
Cingles de Sant Roc
Santa Lena
Santa Lena

Amer 5 ermites en 3D'