Agrupació Excursionista "Catalunya"

 

Inici sortida

Dissabte 3 de desembre es va fer la sortida prevista al Catllaràs.

Es va poder triar entre una caminada més curta o més llarga, o bé fer turisme.

La caminada va ser des de Sant Julià de Cerdanyola fins al Santuari de Falgars, passant per la collada Sobirana i el coll de Falgars. 

Un cop visitat el Santuari i els miradors, uns quants van continuar l’excursió, emprenent la baixada pels Tres Graus fins a la Pobla de Lillet. La resta va arribar a aquesta població amb l’autocar des de Falgars.

A la pobla de Lillet hi van passar el dia els que feien turisme, tot visitant els Jardins Artigas i la Fira de l’all i oli de codony, que es celebrava justament aquest cap de setmana.

- Rosa Mª Soler -

 


 Mare de Dèu de Falgars

Amb 3 graus negatius i una bona gebrada, iniciarem el camí després d'esmorzar a un cafè de Sant Julià de Cerdanyola.

A mesura que assolíem els vessants assolellats, la temperatura era suau, fins la propera obaga on el fred es feia palès. El dia, clar i transparent, amb vistes espectaculars i el cel sense ni un núvol i de un blau pur anava passant.

L’ itinerari, suau i molt entretingut, es va rematar amb la visita a La Pobla de Lillet en festes de l'allioli de codony i un excel·lent dinar a La Taverna de Guardiola de Bergadà.

Com anècdota, va haver un canvi d'autocar a la tornada, per averia del que ens portà a l'anada a Sant Julià.

- Llorenç Nasarre -

Dalt del Mirador del Pedraforca

 

Un cop amb l’autocar vam arribar a Sant Julià de Cerdanyola vam esmorzar al costat d’una estufa de llenya. A l’exterior hi havia una bona gebrada, tota blanca i potent. Dos graus sota cero. Les xemeneies treien fum en un dia assolellat i sense núvols.

Vam iniciar l’excursió a l’ombra i trepitjant blanc. A uns metres més amunt ja tocava el sol que ens va acompanyar durant tota la pujada a la collada de Sobirana. Pel costat dret agafarem un corriol que amb ziga-zaga anava per dins del bosc, acompanyats d’uns gossos que, amb els seus picarols, van espantar els cabirols. Hi havia un bon nombre de caçadors, tots ben visibles amb el seus anoracs florescents.

Arribarem al santuari de Falgars on, després de fotografiar al Pedraforca i fer un mos, ens vam dividir en dos grups: uns amb autocar van anar a la Pobla de Lillet a veure el mercat de l’all-i-oli de codony i altres herbes; els altres, ens aventurarem a baixar pel llom dels tres graus. Molt guapo! En tres trams esglaonats descendirem els 400 m. Camí fàcil però al final era un camí gelat, vidriat... amb molt de compte, arribarem al poble a recollir l’autocar (avariat) que ens va poder portar a dinar, amb harmonia, al poble de Guardiola de Berga. 

Bon dinar amb el Barça-Madrid de fons!

- Miquel Budi -

 Baixant cap La Pobla de Lillet

Jardins Artigas