Agrupació Excursionista "Catalunya"

Els Bou i els Romagosa arribem plegats. Avui el trànsit no estava gaire embossat i potser és massa d’hora. Mirem de no fer nosa als companys i companyes que estan enfeinats preparant la festa. Es van venent les darreres participacions de La Grossa i números per la panera.

Va arribant més gent, els còctels de recepció ja estan a punt i són ben rebuts. Les encaixades i petons són l’expressió de goig de les retrobades. Els que saben de la meva estada a la clínica em pregunten pel meu estat de salut. Anem recollint els números pel sorteig.

Arriba l’hora d’asseure’s a taula, fa goig veure la sala tant plena, segons els comptes som uns setanta tants. Una bona colla s’ocupen de dur-nos a la taula, la beguda i el primer plat, xampinyons farcits, com que estem ben atapeïts, els plats arriben al cap de les taules i van passant de mà en mà fins que tothom té el seu davant del nas. La maniobra de recollir els plats buits i repartir els plats de tall, repeteix l’operativa anterior. Ara ja venen els torrons el cava de l’Agrupa i els gelats.

El president proposa fer  el brindis sota la invocació a Sant Jupic; tothom dempeus segueix el ritual, fins la petició final: «que la nostra amistat no s’acabi mai!!». Tot seguit en Sebastià i en Jordi obsequien els presents amb un recitat de caire gregorià, que és molt ben acollit.

Finalment un poema   declamat en italià macarrònic. Tothom rebem un paquetet, quan som autoritzats a obrir-lo resulta ser una espelma artísticament presentada; un ooooh! general expressa l’aprovació. Acabat el repartiment d’espelmes es  dóna entrada a la lectura d’un treball del Pasturet Planas, que és molt celebrat. Tot seguit es procedeix al sorteig d’un munt d’objectes que la sort reparteix entre els assistents. Els cafès i alguna ampolla  de rom que va passant de taula en taula tanquen l’àpat.

S’acaba de fer la xerrada amb aquell que no hem pogut saludar a l’entrada, petons amb la que arribat quan ja tots érem asseguts. Una bona colla van recollint tot el parament.

Els que som de poble abandonem la festa i sense entrebancs retornem a casa.

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible aquesta bonica festa de l’amistat i fins l’any que ve, amics !

15/12/2018   Jordi Romagosa