Benvolguts sòcies i socis:

Després de llegir el document elaborat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya (Departament d'Interior) i d'escoltar les  recomanacions efectuades per les autoritats sanitàries emeses per part del govern de la Generalitat, recomanant restriccions de mobilitat i trobades en grups, queden suspeses totes les activitats programades per l'entitat durant 15 dies.

Es un acte de responsabilitat i civisme, de ben segur un cop passat aquest dies podrem tornar a retrobar-nos.

Ànims i cuidem-nos !!

Presidència

 

Parc Natural d’Olèrdola

Categoria
Senderisme
Data
Dissabte, 20 Octubre 2018
Senderisme Cultural

Conjunt Arqueològic d’Olèrdola (visita guiada) i Fons de la Vall (caminada opcional)

Lloc i Hora de Sortida:  8h. Local Agrupa. 8:15 Palau de Pedralbes.

Recorregut:    5,5 Qm.

Desnivell :     +80, -180.

Durada de la visita:   1:30.h.

Itinerari del recorregut caminada:  2:30 h.

Dificultat: baixa.

Preu estimat: (autocar, guia i dinar) socis 35,00 €, socis on-line 45,00€, altres no federats 48,00€.

Cal portar: Pals, calçat i roba de muntanya apropiada, aigua i esmorzar.

Vocals: Domènec Palau i Anna Tomàs, tel. 671 40 60 30

Reunió informativa: dijous 18 d’octubre a les 20,0h. Local AEC.

Descripció: Seguin el nostra cicle “reconeixem les activitats humanes del passat dins dels Parcs Naturals” aquest cop visitarem el Parc Arqueològic d’Olèrdola.

La sortida està formada per dues parts diferenciades.

  1. Olèrdola “la ciutat perduda”,  4.000 anys d’història, visita del recinte. Visita guiada del conjunt arqueològic de la Ciutat d’Olèrdola, un recorregut de 1:30 h.
  2. Caminada pel fons de la Vall. Sortida de la porta del recinte, Pla dels Albats, Forn de Calç, pista, Font de l’Avellaner,  Font de l’Ametlló, Sant Miquel d’Olèrdola.

El caràcter singular del Parc li prové de la presència de nombrosos elements arqueològics. El nucli principal d'aquest patrimoni el constitueix el conjunt històric d'Olèrdola, que dóna nom al Parc. La muntanya d'Olèrdola va ser una talaia natural d'alt valor estratègic, a causa de la situació privilegiada de la mateixa, entre la depressió del Penedès i la costa. Aquest fet va ser aprofitat per ibers, romans i pobladors medievals, que ens hi ha deixat la petjada de la seva obra

Normativa: És obligat llegir les normes establertes pe l’AEC per a activitats de muntanya; la inscripció a aquesta sortida implica la seva acceptació. Cal tenir la llicencia de la FEEC en vigor.

 
 

Proporcionat per iCagenda

Altres