Ferran (983 m) / Garrotxa

Semprepodem150x181
Categoria
Semprepodem
Data
Dissabte, 18 Gener 2020
Excursió de muntanya participativa per a socis i sòcies.

Hora de sortida: 6:30 h a l’Agrupa – 6:45 h a Fabra i Puig (l’horari de sortida ve donat per la distància i les hores de claror disponibles).

Transport: autocar. Si no s’arriba a un mínim anirem en cotxes particulars. Inscripcions: fins dijous 16 de gener a les 20 h. Places limitades a la capacitat del bus.

Preus: socis/sòcies 25€, socis/sòcies online 35€. Cal ingressar l’import corresponent al compte de l’Agrupa:

Caixa d’enginyers ES72 3025 0017 4114 0003 1058 (Indiqueu Nom, Cognom i “Ferran”)

Recorregut: 17 km aprox.

Desnivell: 937 m aprox.

Horari aproximat: 5h-6h

Dificultat: Moderada (només el descens de Ferran és una mica dificultós).

Itinerari: Oix, El Pla d’en Pei, la Tuta d’Escales, Mare de Déu d’Escales, coll de la Bassa. Balma del Corneta, coll de Terres, Ferran (983m), Talaixà i Sadernes.

Material: Cal portar esmorzar i dinar, aigua per a tot el dia, motxilla, barret, frontal, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya i crema solar.

Vocal: Albert López T/ 617419885

Normativa: és obligat llegir les Normes generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Els/les inscrits/es han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer o del que li pugui passar

Apunts de la sortida: Una de les fites d’aquesta excursió és l’alterós cim de Ferran, punt culminant d´una retallada cresta, coneguda per la seva escalada. Aquest cim s’alça a llevant de la vall d’Oix i sembla barrar la seva sortida natural.

Les altres dues fites remarcables son: l’església de la Mare de Déu d’Escales, una complexa construcció d’estil romànic i la balma del Corneta amb una boca de grans dimensions, però de fondària reduïda i plena de llegendes.

També però, passarem per Talaixà i Sadernes indrets molt interessants per la seva historia i situació

 
 

Proporcionat per iCagenda

Altres