Benvolguts sòcies i socis:

Després de llegir el document elaborat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya (Departament d'Interior) i d'escoltar les  recomanacions efectuades per les autoritats sanitàries emeses per part del govern de la Generalitat, recomanant restriccions de mobilitat i trobades en grups, queden suspeses totes les activitats programades per l'entitat durant 15 dies.

Es un acte de responsabilitat i civisme, de ben segur un cop passat aquest dies podrem tornar a retrobar-nos.

Ànims i cuidem-nos !!

Presidència

 

La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana

AEC150x163
Categoria
Cultura
Data
Dissabte, 05 Octubre 2019 09:45
Lloc
ARXIU FOTOGRÀFIC DE BARCELONA - AFB
Visita a l’exposició Comentada per Jordi Calafell (comissari de l'exposició)

L' exposició “La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana” presenta una selecció de les fotografies guardonades en el concurs de fotografies i dibuixos que l’Ajuntament va convocar a finals de gener de 1908 amb l’objectiu de documentar tots els carrers, places i espais diversos que havien de desaparèixer amb l’obertura de la Via Laietana. Els autors són Adolf Mas, Joan F. Rovira, Carles Passos, Narcís Cuyàs, Josep Pons, Miquel Matorrodona i altres fotògrafs dels quals se’n desconeix la identitat.

La col·lecció de fotografies conservades a l'AFB està integrada per més de sis-centes fotografies i constitueixen l’únic registre d’aquell territori desaparegut. Aquest fet les converteix en un dels conjunts més importants del patrimoni fotogràfic de la ciutat de Barcelona, però al mateix temps tenen la càrrega simbòlica d’un final d’ època i del desacord entre el bloc hegemònic de la ciutat i les seves classes populars.

Lloc:   ARXIU  FOTOGRÀFIC  DE  BARCELONA  - AFB

Adreça:   Plaça de Pons i Clerch, num 2.

Hora de trobada:  9:45 h del matí.

 
 

Proporcionat per iCagenda

Altres