Agrupació Excursionista "Catalunya"

De camí cap a Canet de Mar (2a etapa)

TTT_150x150
Categoria
Trescant Travesses en Tren
Data
10/05/2022
De Centelles a l’Abella per la ruta dels masos

Lloc i hora de trobada: Estació de Sagrera de la Renfe, davant de les taquilles a les 7´45 hores (més endavant s’especificaran altres parades on poder agafar el tren) 

Transport: Línia R1 de la Renfe. 

Inscripcions:  Mitjançant grup de Whatsapp de Trescar Travesses en Tren. 

Distància: 15 km. Desnivell  400 m. Horari aprox. 4-5 h.  

Dificultat: Moderada 

Itinerari:  Estació de Centelles, mas Rossell, font del Rossell, font del Llobató, molí i mas de la Llavina, la font Grossa, salt del Purgatori, Dolmen de l’Ollic, mas de l’Ollic, mas el Cerdà de la Garga, mas el Sunyer, grau de can Tresquarts, dolmen del Duc, estació de l’Abella. 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar.  

Vocal: Xavier Domènech   (Tel: 659359698)  

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’A.E.C. publicades en el Butlletí. El fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació de les mateixes.  

Apunts de la sortida: Continuem el camí cap a Canet de Mar que vam començar a Castellterçol. En aquesta segona etapa sortirem de l’estació de Centelles en direcció sud per la ruta fluvial en recuperació de la riera de la Llavina, passant pel mas i antic molí de la Llavina (documentada el s.XI) i a prop de la coneguda font Grossa i el salt del Purgatori. A partir d’aquí iniciarem una pujada suau però de pendent sostingut que ens situarà en els plans per sobre dels cingles del Bertí. Al mig de la pujada passarem pel costat del dolmen de l’Ollic i una mica més amunt ens trobarem amb el mas del mateix nom, ja situats a la plana. Passarem pel costat de les restes de l’ermita de Santa Magdalena de Vilarestau (s.XI), per trobar-nos una mica més endavant en els amplis conreus que envolten el Mas Cerdà (s XVI-XVIII) i on va néixer Ildefons Cerdà. Continuarem caminant per la plana enmig d’extensos conreus, passant a prop del mas de can Sunyer i quan arribem a can Tresquarts començarem a baixar cap a l’Abella. Quan resti mig km per arribar a l’estació ens desviarem una mica per veure el Dolmen del Duc.

 
 

Proporcionat per iCagenda