Agrupació Excursionista "Catalunya"

L’Agrupació  Excursionista “Catalunya”, com Entitat de la societat civil catalana, no pot romandre al marge dels atacs constants a la nostra llengua, a la nostra cultura i en definitiva a la nostra identitat.

Hem de condemnar i condemnem enèrgicament els últims atacs en forma de projecte de Llei Orgànica sobre l’Educació per part del  Govern d’Espanya, contra el model d’immersió lingüística i d’educació vigent a Catalunya i que tan bons resultats ha donat durant més de 30 anys.

Ara que estem celebrant els 100 anys de la nostra fundació, hem recordat als nostres fundadors i com varen iniciar el camí, que ens ha portat fins avui dia, amb el lema “Excursionisme , País  iCultura”. Doncs això és el que van fer, hem fet i seguirem fent.

Per això i perquè creiem que la llengua és fonamental per a la nostra identitat, vàrem demanar que se’ns concedís, dins dels actes i activitats del100tenari, l’organització de la 44ª RENOVACIÓ DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA que es realitzarà el febrer de l’any vinent i que mobilitza el món excursionista i cultural dels Països Catalans.

Ara més que mai hem de donar suport a tot el col·lectiu de l’àmbit Educatiu en defensa de la llengua catalana i el model d’immersió lingüística i fem de la 44ª RENOVACIO DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA una gran festa i manifestació reivindicativa per a la  nostra cultura i la nostra identitat.