Agrupació Excursionista "Catalunya"

 

 La Flama de la Llengua a anat  avui al Parlament de Catalunya de la mà del president de l'Agrupació Excursionista “Catalunya”, Jep Tapias, el coordinador de la Renovació Miquel Casas i d'altres socis.

La presidenta, Núria de Gispert, ha destacat el caràcter "festiu, però també reivindicatiu" de l'acte, i ha demanat "perseverança a la gent del país perquè la llengua sigui forta" en una situació com l'actual, que, ha lamentat, "no és estranya".
A l'acte, en què també ha intervingut Miquel Casas, coordinador de la 44a. Renovació de la Flama, hi han assistit també el vicepresident segon, Lluís Maria Corominas, el secretari quart, David Companyon, i els diputats Carles Puigdemont (CiU), Pere Bosch, Teresa Vallverdú (ERC) i David Fernàndez (grup mixt, CUP).
De Gispert ha recordat que la flama de la llengua "la manté la voluntat d'un poble", sense la qual, ha dit, "ja seria morta", i ha lamentat que la situació actual "no és estranya". A més, ha remarcat el valor "identitari, inclusiu i de cohesió social" del català "en moments difícils de pervivència".
Miquel Casas, al seu torn, ha demanat al Parlament "fermesa en la defensa de la llengua davant les intromissions del govern espanyol i el ministre Wert", i també que es reconegui "l'oficialitat plena i efectiva del català com a garantia de conservació i foment de la cultura". A més, ha fet una crida a la "unitat nacionalista" i a arribar a acords davant el "divideix i guanyaràs".