Agrupació Excursionista "Catalunya"

Cadí

Tot i ser una excursió de dimecres al sol aquest cop, i com a fet extraordinari, comencem la sortida un dimarts.

L’objectiu d’aquesta sortida és la col·locació de la placa al cim més alt de la Cerdanya sud ja que en els nous càlculs de l´Institut Cartogràfic, el Puigpedrós ha passat a tenir 2.915 metres d’alçada mentre que la Tossa Plana de LLes, que fins ara tenia aquesta categoria, ha passat a tenir 2.909,9 metres d’alçada. Ja veieu quin joc de cartes.

Finalment ens trobem deu persones al refugi de Malniu on gaudim d’un magnífic sopar i una millor companyia.

L’endemà comencem l’excursió anant cap al llac de Malniu tot travessant el bosc de la Brocalera, per desprès vorejar el llac i començar a enfilar-nos cap al Serrat de les Perdius Blanques, la pujada es fa feixuga però finalment sortim ja dalt de la Serra de Campcardós i ja només ens resta fer els darrers metres per ascendir al cim i comprovar amb l’altímetre, quina de les dues puntes es mereix la placa.

Un cop col·locada la placa i fer les fotografies de rigor passem per l’altre punta per gaudir d’una altre perspectiva del paisatge. Per fer el descens decidim fer-ho pel camí clàssic passant per les Molleres del Puigpedrós i el Coll de les Mulleres, on observem unes restes molt estranyes. Un cop  feta la cerca resulta que s’han fet, durant alguns anys, excavacions arqueològiques i com a resultat els arqueòlegs hi van trobar evidències d’una explotació metal·lúrgica i un assentament militar de l’etapa imperial romana, que ha estat catalogada com a molt important per part de l'Institut Català d’Arqueologia. Aquest jaciment seria el de més altitud de Catalunya.

Acabem de fer els darrers metres de descens i arribem als cotxes on podem fer el retorn cap a casa, però abans farem una parada tècnica per poder fer un bon dinar amb companyia.

Albert López (26/07/2024)

Llac de Malniu
Puigpedros
Cim del Puigpedrós
Placa
Baixant cap al Refugi de Malniu
Refugi de Malniu