Agrupació Excursionista "Catalunya"

Descansant a la Cova del Diable

Fa temps que hi havia gent que preguntava a l'Agrupa si hi havia algun grup de famílies que anéssim plegades d'excursió. Finalment, ens hem ajuntat una dotzena de famílies amb fills de totes les edats, i ganes de compartir les excursions que ja fèiem tots pel nostre compte.

Després d'una reunió inicial, vam fer un calendari amb un parell d'excursions per trimestre, i la primera va ser el dia 27 d'octubre a la Fou de Tous.

Primera sortida. En principi hem de ser 4 o 5 famílies, però ja sabem que amb nens pel mig, les febres i les gastroenteritis són a l'ordre del dia, i finalment el diumenge a les 10 del matí ens trobem dues famílies al parc d'en Bató, al poble de Sant Martí de Tous, a l'Anoia.

Després d'esmorzar al mateix parc, comencem a caminar. Pugem cap al poble, fem la volta al bonic castell de Tous, i baixem cap a la riera. Després de recollir unes quantes pinyes, trobem la font de la Fou, no raja, i primer passem de llarg sense veure-la.

Més endavant fem una paradeta a la cova del Diable, aprofitem per menjar una mica i explorar la cova amb ratpenat inclòs. Poc més endavant arribem a la Fou de Tous, un petit engorjat inesperat, llàstima que no hi baixa aigua.

Sortim de l'engorjat vorejant els penya-segats per la part de dalt, i tornem cap al poble pel bosc de pins de la Devesa. Entrem al poble vorejant els camps, i retornem al parc d'en Bató, on fem un dinar de carmanyola i fem la digestió tot jugant amb els gronxadors i les estructures del parc.

Un diumenge ben aprofitat amb bona companyia, i que ens deixa amb ganes de repetir l'experiència a la propera sortida.

Bernat Ruiz

Explorant la Cova del Diable
La Fou de Tous
La Fou de Tous
Tornant cap a Tous, prop de la Torre de l'aubereda
Poble i Castell de Tous