Agrupació Excursionista "Catalunya"

Queralbs - Planoles pel Collet de les Barraques

Trescar Travesses en Tren
TTT_150x150
Data: 08/10/2024

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Dia: Dimarts 8 d’octubre de 2024

Lloc i hora de trobada: Estació Renfe de la Sagrera davant les taquilles a les 6 h.

Transport:. Transport públic

Inscripcions: Mitjançant grup de WhatsApp de Trescar Travesses amb tren.

Distància: 13 km. Desnivell: +700 m. -760 m. Horari aprox.: 6 h.

Dificultat: Moderada.

Itinerari: Estació Renfe de Ribes, cremallera fins a Queralbs, Queralbs, font dels Plaus, font de la Dou, font de l'home mort, collet de les Barraques (cim d'Estremera), Camping Masia de can Foses, estació Renfe de Planoles.

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar.

Apunts de la sortida: Ens trobarem ben d'hora per tal d'agafar els primer tren cap a Ribes de Fresser. Arribarem a les 8'30h amb temps per esmorzar a l'estació i prendre el primer cremallera cap a Queralbs. A les 10h començarem a caminar. Travassarem de cap a cap Queralbs, cosa que permetrà veure els carrers antics d'aquest nucli, com ara l'ajuntament i l'esglèsia romànica. Ja als afores del poble, començarem a pujar sostingudament per sender cap el torrent dels Plaus i més endevant cap a la font de l'home mort. En aquest punt prenem el GR 11 en direcció sud per enfilar el collet de les Barraques, que és el sostre de la sortida, a menys que vulguem pujar 50m més i accedir al pic d'Estremera (1947m). Del coll iniciem la baixada pel mateix GR que ens portarà a Planoles que, igual que Queralbs travessarem de unta a punta per anar al capdavall del poble on es troba l'estació i agafar el tren cap a mitja tarda.

Vocal: Xavier Domènech (659 359 698)

Normativa: És obligatori llegir i acomplir les Normes Generals de les sortides de l’AEC

 

Adreça
Collet de les Barraques

 

Mapa