Agrupació Excursionista "Catalunya"

El dia 11 de desembre es celebra a tot el món, el DIA DE LA MUNTANYA. Amb aquest motiu, com vam fer l’any passat, l’Agrupació Excursionista “Catalunya” i Decathlon Ciutat Vella hem endegat una acció solidària consistent en la neteja d’uns camins del sector de Collserola, però donat que el desembre tenim problemes de calendari, aquesta acció l'hem feta el dissabte 26 de Novembre.

S’han organitzat tres itineraris, que sortint de Barcelona s’enfile a la Serra de Collserola.. A cada voluntari se l'hi ha facilitat, bosses d’escombraries i guants, i per gentilesa de Decathlon una gorra i barretes energètiques

Ruta 1 – Metro Canyelles, Turó Blau, Turó d’en Segarra, coll de la Ventosa, Forat del Vent, Portell de Valldaura. 300 m. 5 km. aprox.

Ruta 2 – Metro Valldaura, muntanya del Notari, Forat del vent, Serrat d’en Ferrer, Portell de Valldaura. 220 m. 3,5 km aprox.

Ruta 3 – Metro Mundet, Ermita de sant Cebrià, Font de la Meca, Turó Magarola, Portell de Valldaura. 370 m. 4 km. aprox.

El grup que ha fet l’itinerari 2 està format per la Secció Juvenil de la nostra SIJ, i els que compartim ruta amb ells val a dir que a part d’una bona feina, la gresca ha estat contínua. El tres grups carregats amb les bosses separades per tipus de residus ens trobem al Portell de Valldaura, on un vehicle de l’organització recull  les bosses de les deixalles i altres rampoines.

Al Portell tenim l’agradable sorpresa de trobar-nos amb la Cata i en Pino

L’itinerari comú de retorn el fem baixant per la font de la Marquesa i torrent de Fontana, on seguim recollim brossa fins arribar als contenidors al costat del Velòdrom. Aquí ja ens separem i cadascú va cercar el transport cap a casa. Ha resultat una matinal profitosa, on a part de fer un petit itinerari i compartir un matí entre companys, s’ha fet una bona tasca col·laborant a mantenir un massís més net.

Moltes gràcies a tots les voluntàries i voluntaris !!

Pep Molinos (26/11/2022)