Agrupació Excursionista "Catalunya"

Grup caminant aprop del cingle

Aquest dissabte 21 de gener-17 hem fet una passejada per les cingleres de Bertí des de Riells del Fai al Figueró passant pel grau d’Ullar, St. Pere de Bertí, el Clascar, grau de Montmany, la Trona i el Sot del Bac.

A bell doll hem fet uns 19 km. i uns +/-800m. de desnivell.

Si voleu veure el recorregut amb més detall podeu llegir la pàgina 15 del butlletí del mes de gener. Jo només us parlaré de la colla, del temps, del paisatge i si puc, de les aromes del bosc.

L’autobús ja estava a l’autovia de l’Ametlla a les 7,30h. i a les 9 del matí tots ben numerats (un, dos, tres,...36,37) ja sortíem de Riells del Fai amb la panxa calenta i el cos ben embolicat.

La colla, molt nombrosa i alegre, amb una mitjana d’edat envejable va començar a fer una llarga rua camí amunt. El repicar dels pals a les pedres acompanyava algun esbufec i alguna conversa encara poc encetada.

El paisatge, ja s’endevinava majestuós. Les cingleres allà dalt. El cel tapat. Plourà o no plourà? Capelina, paraigües, paravent...cadascú lluitant amb les seves pròpies decisions. Feia fred. Potser menys fred del que, tota la setmana, els medis de comunicació ens havien dit i ens havien anat bombardejant.  

La pedra vermellosa, més marcada encara per la humitat. La pujada entre cingleres es preciosa. Superat el grau de l’Ullar hem trobat Sant Pere de Bertí. Després el castell de Bertí en estat ruïnós.

4 hores de camí a pas tranquil ja convida a dinar tot i que el vent i els núvols diuen el contrari. Parem dalt del grau del Traver amb unes vistes espectaculars. Són les 13h. i a les 14h ja reprenem el camí altra vegada. La parada ens ha refredat peus, mans i nas. Una pujada ens fa entrar en calor. El romaní i el bruc, ambdós florits ens segueixen acompanyant.

Superat el grau Mercader i després el grau Montmany caminem pels Cingles de Bertí i trobem primer el mirador La Taula de Pedra i al final La Trona, esperó rocós que domina la vall del Sot del Bac.

Unes fotos aquí, unes fotos allà, moltes fotos al Salt del Prat i finalment, una cervesa al Figaró. Moltes gràcies als vocals, Salva i Àngel!  Ha estat un dia per recordar! 

Foto de grup

Excursionistes en filera caminant

Excursionistes dalt del cingle

Excursionistes caminant

Foto de grup devant l'ermita

Petit i sonrient grup amb els cingles al fons

Agulles de roca

Excursionistes per la muntanya

Excursionistes creuant la via del tren