Agrupació Excursionista "Catalunya"

Camí de la Tossa

Avui 21 de juliol ens apleguem a Cap de Rec, 17 socis de l’Agrupa, per tal de pujar a la Tossa Plana de Lles i a La Muga mitjançant un itinerari circular planificat pel vocal Pere Mansilla. Les previsions dels temps són mitjanament bones fins a migdia, després es preveuen pluges.

Sortim de les instal·lacions de Cap de Rec, creuant el bosc per un camí senyalitzat que ens porta al refugi de Pradell. Ara el terreny és més obert i es redreça el desnivell, prenem direcció nord, i com és normal en aquest geografia el cim no el veurem fins el final. Malgrat estar a mitjans de juliol el dia és fresc i ens abriguem . Poc a poc anem guanyant desnivell fins arribar a les planes cimeres ja amb vistes al vèrtex. El dia és força canviant amb nuvolades que van i venen donant un tó més variat a la panoràmica, la quan es força extensa.

La placa de l’Agrupa segueix al seu lloc. Fem un petit descans i davant el més probable canvi de temps seguim  per la carena (NE) que ens ha de dur al pic de la Muga passant per la Tosseta de Vallcivera. Però el temps empitjora i comença ploure. Decidim abandonar la ventada carena per a baixar a l’estany de la Muga. De l’estany i per terreny herbat i algun que altre aiguamoll, anem a cercar un corriol preciós malgrat els ruixats intermitents, que ens porta al camí més fressat que segueix el rec. Alguns trons i llampecs animen la tarda. Quan ja hem baixat tot el desnivell, solament ens manca anar seguint la planera pista fins a Cap de Rec.

Aprofitem que hi ha el bar del refugi per prendre unl cafè o una la cervesa i fer-la petar amb les anecdotes del dia. Hem fet una ruta circular a un dels cims característics de la Cerdanya, acompanyada d’unes bones panoràmiques i una meteorologia força distreta.

Pep Molinos

Cim de la Tossa
Pic i estany de la Muga
Placa de l'Agrupa
Tossa Plana de Lles