Agrupació Excursionista "Catalunya"

Grup XS

Aquest estiu la SIJ hem anat de campaments quinze dies a la Borda del Tronc, un terreny a tocar de la Mola d'Amunt, a la Vall Fosca.

Durant la primera setmana els diferents grups d'edat hem realitzat les rutes per les muntanyes de la zona. Feia calor però com a bons excursionistes hem tirat endavant!

La segona setmana l'hem gaudit al campament. Uns dies més de relax i activitats tots els grups junts. Ens va apedregar!

Un estiu més de campaments i diversió amb infants i monitores!

Tomàs Malavia (17-31/07/2022)

UNA REFLEXIÓ SOBRE EL CAMPAMENT DE LA SECCIÓ INFANTIL I JUVENIL - 2022

Estem a la cantonada de l’Agrupa. Els de la SIJ ens han dit que cap a dos quarts de set de la tarda arribaran els dos autocars dels campaments.

Minuts abans arriba el camió amb tot el carregament de fogons, tendes, material d’intendència, estris, jocs, i moltíssim material divers. Material necessari i que any rere any la SIJ va renovant pels campaments successius. El pares que ja estan esperant els autocars dels infants, juntament amb alguns dels monitors descarreguen el camió i es puja cap a l’Agrupa, on demà el conjunt de monitors i ajudants en faran l'endreça.

Arriben els dos autocars. Paga la pena veure la cara dels pares, però millor fixar-se amb les dels infants, amb bon color de cara, amb una barreja de cansament i alegria, i amb moltes ganes d’explicar tot el que han fet: Ens hem banyat en un riu, tinc una cama plena de picades, hem fet una ruta preciosa, l’etapa del darrer dia que era la més llarga l’hem feta amb un matí, no tenia ganes de tornar a Barcelona, mira quina samarreta he pintat, hem quedat per trobar-nos.....

Hom arriba a pensar que potser algun pare ha enyorat més el seu fill/a, que ell als pares. Alguns ja són veterans i avesats en aquests retrobaments, altres veient la cara dels infants potser pensen que no calia patir tant. També fa goig veure alguna mare que temps enrere també feia de monitora a la SIJ

Però deixem l’eufòria del retrobament familiar i aturem-nos un moment amb els monis, els nostres monis, els intendents i ajudants, que han estat mesos preparant els campaments amb tot el que representa de logística i intendència per un nombre tant nombrós. També tenen un bon color de pell, un xic més cansats que els nanos però que no poden amagar la satisfacció de la tasca duta a terme. Val a dir que és una sort que la nostra entitat pugui tenir un grup de joves, la majoria d’ells formats a l’Agrupa i que dediquin de forma altruista 15 dies de les seves vacances en organitzar uns campaments per als nostres infants. Uns campaments que ja fa catorze anys  que funcionen, doncs el 2008 un petit grup de monitores van fer amb un nombre reduït d’infants el primer campament a la serra de Busa, i des d' aleshores, estiu rere estiu els diferents monitors han agafat el relleu. Però avui per ells no ha acabat el campament ja que demà tornaran al local per fer neteja i endreçar tot el “sidral” que han descarregat.

Han planificat amb il·lusió i eficàcia el desenvolupament del campament, trobant solucions als problemes típics que van sorgint, i acceptant de bon grat les discretes recomanacions fetes per la Junta i el delegat dels pares sobre alguna de les rutes, donant mostra de coordinació i integració. Val a dir que enguany, el petit grup de wsp amb la Junta no ha patit cap ensurt, senyal de que tot ha funcionat amb normalitat

Una vegada més, volem donar les gràcies ben sinceres a aquest grup de noies i nois que han muntat aquest campament de l‘estiu 2022.

Soci 3611 (31/07/2022)

Grup S

Grup M

Grup L

Grup XL

Tots