Ruta circular a La Bisbal del Penedès

DimecresSol149x133
Categoria
Dimecres al Sol
Data
Dimecres, 20 Febrer 2019

Mil·liari romà de La Bisbal del Penedès - Puig de St Antoni - Cova Avenc dels Joans - Ermita St. Antoni de Padua d'Albinyana.

Interessant ruta per anar del Mil·liari romà de la Plaça Onze de Setembre de la Bisbal del Penedès al Puig de St. Antoni, cova avenc dels Joans, Ermita de St. Antoni de Pàdua, Castell de l'Esquernosa, Coll de Bou, Can Gordei i tornada a la Bisbal del Penedès tot recorrent una ruta circular.   Durant el recorregut ens trobem amb diverses cabanes de pedra molt curioses i amb molt bon estat de conservació. 

Mil·liari romà de la Bisbal del Penedès

Pedra mil·liar romana que servia de fita per marcar la distància de mil passes a les antigues vies romanes. Va ser descoberta per l'historiador local Joan Solé Caralt prop de Sant Vicenç de Calders, i actualment pot contemplar-se al jardí de la plaça Onze de Setembre de la Bisbal del Penedès. 

Ermita de St. Antoni de Pàdua d'Albinyana: 

L'existència de l'ermita està documentada des del segle XVIII, però documents anteriors esmenten una "torre enderrocada" que deuria formar part de l'estructura defensiva de l'antic castell i que va ser aprofitada com a campanar en construir la capella. Està bastida directament sobre la roca, té planta oval i és coronada amb una espadanya. La capella té una sola nau coberta amb volta de canó i capçada amb un absis recte. Hi ha adossada la casa on vivien els ermitans, el primer dels quals està documentat des de 1739. 
L'indret, amb les escasses ruïnes de l'antic castell al costat, té un gran encís paisatgístic, amb unes magnífiques vistes que abasten una bona part de la comarca. 

  • Distància: 15km suaus
  • Desnivell: 375m poca cosa
  • Temps: 4.1/2h aprox. amb alguna paradeta
  • Apte per a tothom
  • Transport: vehicle particular
  • Sortida a l’AEC a les 7h
  • Trobada prèvia per coordinar: dilluns 18 a les 19:30 h.
  • Vocal Pere Mansilla

Dinar a La Bisbal del Penedes,  menú .

IMPORTANT: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’A.E.C. i el fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordeu també que cal estar en possessió de la targeta de la FEEC.

 
 

Proporcionat per iCagenda

Altres