Seguint normativa sanitària COVID-19, tancarem el local a les 21:00h. Cuida't!

 

La Talàia del Montmell - La Juncosa del Montmell

DimecresSol149x133
Categoria
Dimecres al Sol
Data
Dimecres, 19 Febrer 2020

Sortida: carrer Padilla a les 07.00h (cotxes particulars)

Distància: 8.5 km

Desnivell: 360 m. aprox.

Temps: 3 ½ aprox.

Dinar: calçotada al restaurant Mas Les Planes (La Bisbal del Penedès)

Vocal: Pere Mansilla (601 11 02 87)

Animeu-vos i reserveu el  dia 19/02/2020 per poder encarregar els CALÇOTS.

Itinerari:   A l’Àrea Recreativa Forestal del Montmell, on es pot deixar el cotxe, visitem l’església nova de St. Miquel i iniciem l'ascens a l'ermita de St. Miquel del Montmell (*).  Seguidament pugem al castell del Montmell, en dies clars es pot divisar una esplèndida panoràmica des dels Pirineus al mar Mediterrani. Pugem també a la creu del Cap de la Serra i anem seguint per tota la carena fins arribar al Puig de la Talaia del Montmell, aquest es el punt més alt de tot el recorregut, 861.

(*) La petita església romànica d'influències llombardes fou dedicada al culte fins a finals del segle XVI. Llavors fou traslladada a un altre temple, uns metres més avall en la mateixa serra.    Està construïda sobre les roques i dedicada a Sant Miquel.
Es creu que el temple és anterior a l'últim terç del segle XII, doncs encara que el castell sigui datat del 976, no tenim cap document que ens parli d'una església propera a la fortalesa. Es creu que fou construïda després de la invasió almoràvit del Penedès i d'iniciar l'ofensiva cristiana que permeté la reconstrucció de castells i la reconquesta de Tortosa, Lleida i les muntanyes de Prades, Més tard, en anys successius (1157-1158) l'església barcelonina intentà recuperar la jurisdicció sobre aquest territori, cosa que aconseguí l'any 1181. Fou possiblement per aquests temps quan fou consagrada l'església romànica.

Normativa: és obligat llegir les Normes generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Els/les inscrits/es han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer o del que li pugui passar.

 
 

Proporcionat per iCagenda

Altres